in ,

Moldovenii ce vor conduce mașini Transnistriene vor fi amendați cu până la 1.500 de lei

Pe lângă faptul că ieri Cabinetul de Miniştri a aprobat un proiect de lege care i-ar putea facilita pe posesorii de automobile înmatriculate în străinătate, aflăm că autorităţile au mai realizat o strategie care îi vizează pe moldovenii ce conduc mașini înmatriculate în stânga Nistrului.

Vezi şi: Surpriză din partea Guvernului! Moldovenii ce dețin mașini străine ar putea să le înmatriculeze cu o reducere de -70%

FOTO: balacci.wordpress.com
FOTO: balacci.wordpress.com

Astfel, şoferii care deţin permis de conducere al Republicii Moldova şi conduc maşini înmatriculate în stânga Nistrului (Transnistria) ar putea fi amendaţi.

Poliția va fi în drept să aplice șoferilor o amendă de la 25 la 30 de unități convenționale cu aplicarea a 4 puncte de penalizare (1 u.c. = 50 lei).

Vezi şi: Constantin Mihalachi: Proiectul de lege a Guvernului cu privire la importul de mașini și ce se va întâmpla în realitate

Proiectul de lege are ca scop asigurarea echităţii fiscale între persoanele care deţin autovehicule înmatriculate în Republica Moldova şi cele care deţin autovehicule neînmatriculate.

Totodată, modificările vor contribui la creşterea siguranţei în trafic, vor reduce nivelul poluării mediului de către autoturisme, precum şi la sporirea pe termen lung a încasărilor la bugetul de stat.

Documentul urmează să fie votat pozitiv în Parlament pentru a intra în vigoare!