in ,

Neînfricații din Moldova. Sute de şoferi conduceau peste limita de viteză în timp ce cădeau ninsori puternice!

În perioada 23-26 martie 2018, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au activat în mod sporit pe traseele naționale întru prevenirea încălcărilor regulilor de circulaţie rutieră și a accidentelor. De asemenea, mai mulţi participanți la trafic au fost informaţi despre riscurile la care se expun, atunci când încalcă prevederile legale.

Chiar dacă au căzut ninsori puternice în ultimele zile, INP nu şi-a sistat nicicum activitatea şi a continuat să monitorizeze situaţia pe drumurile din ţară. Timp de trei zile, ofițerii de patrulare au documentat peste 2.500 de abateri contravenționale, dintre care 1.700 în domeniul RCR.

Totodată, se anunţă că peste 800 de șoferi au fost prinşi încălcând regimul de viteză, indiferent de condițiile climaterice, iar alți 22 conduceau automobilul fără un permis de conducere. De asemenea, INP a intervenit la circa 300 de solicitări din partea cetățenilor.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și că șoferii au neglijat Regulamentul Circulației Rutiere, în această perioadă s-au produs 13 accidente rutiere grave, soldate cu o persoană care şi-a pierdut viaţa și alte 19 traumatizate.

Vezi şi: (video) Eroul din Chişinău. Cum ieri şoferul unui G-Class a tractat singur vehicule grele, în total peste 100 de tone

Iti place articolul?