Niciodată nu s-ar fi aşteptat la asta! Porsche a cumpărat 10% din acţiunile companiei lui Mate Rimac

Distribuie:
 • 12
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Porsche AG a investit în tehnologiile dezvoltate de producătorul de electromobile din Croaţia – Rimac Automobili – preluând o cotă minoritară de 10%! Parteneriatul va duce la utilizarea unor componente şi soluţii electrice unice pe piaţă, şi pe viitoarele modele electrice ale producătorului din Stuttgart.

FOTO: Şeful Porsche AG Oliver Blume şi Mate Rimac, discută despre noul model la Salonul Auto de la Geneva

Parteneriatul își propune să sprijine tehnologiile avansate ale Rimac și Greyp (sub brand al Rimac producător de biciclete electrice, fondat în 2013), și poziționarea lor ca furnizori de vârf de tehnologie EV și producători de vehicule electrice de înaltă performanță.

„Acest parteneriat este acum un pas important pentru Rimac pe calea noastră de a deveni un furnizor de componente si sisteme pentru industria de electrificare, conectivitate și domeniul atractiv al sistemelor avansate de asistenţă a șoferilor.

În mai puțin de un deceniu am construit un know-how cuprinzător în dezvoltarea unor sisteme de propulsie electrică de înaltă performanță și a tehnologiei bateriilor, a sistemelor de infotainment și telemetrie inovatoare și a multor altor sisteme de bază pentru vehicule. Maşinile noastre se află în prezent la vârful tehnologiei, redefinind ideea unui supercar.

Totuși, construirea unui furnizor serios de automobile și a unui producător de maşini sport de nişă este o provocare pe viață și încă mai avem o perioadă lungă de timp pentru a merge pe această cale. Introducerea parteneriatului de colaborare cu Porsche AG reprezintă un pas important în strategia noastră de a deveni un furnizor de tehnologie EV de vârf pentru producătorii mondiali de echipamente originale. Suntem încântați că am câștigat un nivel înalt de încredere de la investitorii, partenerii și clienții noștri, și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm la proiecte interesante cu clienții noștri din întreaga industrie auto”, a declarat CEO-ul Rimac Automobili Mate Rimac.

„Dezvoltând mașini super sport cu două locuri, precum Concept_One şi C_Two, precum și sistemele lor principale de propulsie, Rimac și-a demonstrat în mod impresionant abilităţile în domeniul electromobilităţii. Considerăm că ideile și abordările Rimac sunt extrem de promițătoare, motiv pentru care sperăm să intrăm în strânsă colaborare cu această companie sub forma unui parteneriat de dezvoltare”, a menţionat Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului Executiv și membru al Comitetului Executiv pentru Finanțe și IT la Porsche.

Vezi şi: (video) Noul Porsche Taycan! Primele informaţii oficiale şi primul teaser timpuriu

Viziunea lui Mate Rimac a început în 2009 ca un proiect de garaj și a crescut într-o companie cu 400 de persoane angajate la periferia Zagrebului, Croația. Subdiviziunea sa Greyp Bikes își propune să furnizeze cea mai avansată bicicletă electrică de pe piață. Ambele companii cresc exponențial pentru a face față provocărilor dinamicii pieței.

Noua rundă de finanțare ar trebui să stimuleze afacerea și să sprijine expansiunea globală a Rimac și Greyp. Porsche AG devine al doilea acţionar care investeşte în Rimac Automobili, după Camel Group Co. Ltd. Începând cu iunie 2018, fondatorul și CEO-ul Mate Rimac rămâne acționar majoritar.

Amintim că Rimac Automobili a prezentat în acest an la Salonul Auto de la Geneva al doilea model din gama sa – hipercarul Rimac C_Two. Acesta este un electromobil de serie, construit pe baza unei caroserii monococă din fibră de carbon şi un şasiu cu un set de acumulatori structural integrat. În baza caracteristicilor dinamice oficiale, maşina a fost desemnată cea mai rapidă din lume la ora actuală!

Vezi şi: (video) Drag race: Rimac Concept_One vs Porsche 918 Spyder


Distribuie:
 • 12
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...