in , ,

Noi detalii despre accidentul din weekend: Conducătorul maşinii Audi nu era beat şi nu doreşte să colaboreze cu anchetatorii

Cu referire la accidentul rutier care a avut loc în centru capitalei în noaptea de 17 mai curent la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. Ismail, Inspectoratul General al Poliției vine astăzi cu câteva detalii suplimentare.

În adresa organului de urmărire penală, care instrumentează cauza penală, au parvenit rezultatele expertizei sângelui conducătorului auto de la volanul Audi. Pentru stabilirea prezenței sau absenței alcoolului în organismul acestuia, i-au fost prelevate probele biologice imediat ce a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă. Rezultatul s-a dovedit a fi negativ, analizele indicând lipsa alcoolului.

Șoferul automobilului de marcă Dacia Logan și pasagerii care în momentul impactului se aflau în unitatea de transport, o mamă şi copilul său, la moment sunt în afara oricărui pericol.

Totodată este de menționat faptul că șoferul automobilului Audi nu colaborează cu organele de urmărire penală! Acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Organele de drept continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului. Acțiunile de urmărire penală sunt efectuate sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău.

Amintim că viteza excesivă la volan, nerespectarea regulilor de circulație rutieră și iresponsabilitatea a ucis doi oameni, în noaptea de 17 mai, într-un grav accident de circulație, produs în capitală.

Un automobil de model Audi, condus de un tânăr în vârstă de 27 de ani, cu o pasageră la bord, deplasându-se cu viteză mare pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, s-a ciocnit cu un automobil Toyota (taximetru), condus de un bărbat de 39 de ani, care se deplasa pe str. Ismail. Taximetristul avea la bord un pasager. În urma impactului, sedanul Audi a fost proiectat într-o Dacia Logan, condusă de un bărbat de 40 de ani, ulterior lovind şi un Volkswagen parcat în preajmă.

În rezultat, șoferul automobilului de marcă Toyota a decedat pe loc. La spital au fost transportați șoferii unităților de transport Dacia și Audi, precum și pasagerii acestora. Din păcate, traumele pasagerului de 46 de ani din Toyota nu au fost compatibile cu viața.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Iti place articolul?

-1 points
Upvote Downvote