in ,

(foto) Noile Skoda Fabia vRS şi Karoq vRS. Care sunt perspectivele de lansare în serie a modelelor

Concernul Volkswagen planifică lansarea, în gama companiilor care le are sub aripă, a unei linii de hatchback-uri sport de nouă generaţie, care vor folosi tehnologii de propulsie electrică.

În particular vorbind, compania Skoda va readuce pe piaţă modelul compact şi fierbinte Fabia vRS, împreună cu o unitate de propulsie hibridă sub capotă, scrie Autocar.

skoda fabia vrs 2018
Render: Cum ar putea arăta Skoda Fabia vRS

Crearea unor astfel de automobile este o etapă importantă în trecerea definitivă la automobilele cu sisteme de propulsie complet electrice. Către anul 2025, o pătrime din vânzările totale ale VW Group vor fi asigurate de maşinile “eco”. Cât priveşte versiunea fierbinte a modelului Fabia, aceasta va apărea peste cel mult 2-3 ani de la prezentarea noii generaţii, estimativ imediat după 2020.

Vezi şi: (foto) Pare o simplă Skoda Fabia, însă interiorul îi este de toată frumuseţea

Până va fi lansată noua Fabia vRS, există informaţii că gama Skoda va fi completată de un crossover full electric, un nou hatchback compact care va purta numele Felicia şi un automobil sport cu 300 de CP.

Vezi şi: (foto) Skoda ar putea renaște modelul Felicia! Primele informaţii

Amintim că ultimul model Skoda Fabia RS era dotat cu un benzinar de 1.4 litri, care producea 180 de CP şi era cuplat la o transmisie robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 7.3 secunde, iar viteza maximă nu depăşeşte 225 de km/h.


Dacă ar fi să vorbim şi despre apariţia în serie a modelului Karoq vRS, recent s-a confirmat zvonul că producătorul ceh se gândeşte la o astfel de maşină, chiar dacă nicio decizie oficială nu există. Declaraţii în acest sens au fost făcute pentru portalul Auto Express de către şeful departamentului cercetare şi dezvoltare a Skoda, Christian Strube.

Skoda Karoq Hybrid RS
Render: Cum ar putea arăta Skoda Karoq vRS

Potrivit lui Strube, acesta luptă pentru apariţia lui Karoq vRS aşa cum luptă pentru Kodiaq vRS (probabilitatea că va fi lansat este în prezent mai mare). Acelaşi Strube a declarat jurnaliştilor că modelul Karoq ar fi mai interesant pentru a fi lansat într-o versiune vRS, asta pentru că are dimensiuni mai mici, o greutate mai redusă şi respectiv cheltuielile nu vor fi mari.

Mai mult, Karoq vRS ar putea fi una dintre primele modele electrificate ale Skoda, având o unitate de propulsie hibridă, acceaşi care va produce pe viitorul SEAT Ateca Cupra (neoficial) cel puţin 300 de CP.

Până se va întâmpla asta, în anul 2018 Skoda Karoq va primi o versiune Sportline, exact cum s-a întâmplat în cazul modelului Kodiaq.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Skoda Karoq RS2
Render: Cum ar putea arăta Skoda Karoq vRS