in

Noua generaţie BMW X4 se va lansa în 2018. Iată ce noutăţi au aflat jurnaliştii germani

Pentru prima dată conceptul crossoverului coupe BMW X4 a fost arătat în anul 2013 la Salonul Auto de la Shanghai, pentru ca ulterior, în 2014, să fim martori ai modelului de serie.

De atunci nu a trecut aşa de mult timp, însă iată că bavarezii se pregătesc deja de lansarea unei noi generaţii a BMW X4. După cum anunţă Auto Bild, modelul va primi o serie de schimbări importante.

BMW-X4-Illustration-1200x800-19c7003d74ed3945

În primul rând, BMW dezvoltă o platformă absolut nouă care va sta la baza viitorului X4, dar şi a fratelui său – BMW X3. O astfel de soluţie va permite şi lansarea pe piaţă a unor versiuni ale acestor modele care vor avea unităţi de propulsie complet electrice.

Cei care mai sunt pasionaţi de motoare pe benzină sau diesel nu trebuie să îşi facă griji. Noul BMW X4 va putea fi comandat cu motoare tradiţionale, iar cea mai puternică “inimă” cu şase cilindri va putea pune la dispoziţie 400 de CP.

O altă noutate se referă la capitolul sistemului electronic de generaţie nouă, care va fi capabil să se actualizeze automat o dată la trei ani. BMW va permite mărirea posibilităţilor pe care le pot avea sistemul multimedia şi asistenţii electronici ai şoferului, fără ca să fie nevoie de schimbat ceva în construcţia maşinii.

O strategie asemănătoare a fost adoptată şi pe sedanul Tesla Model S, iar bavarezii la fel îşi doresc o astfel de funcţie.

Cât priveşte designul exterior al noului BMW X4, acesta nu va revoluţiona. Crossoverului îşi va pătra liniile prin care se face recunoscut, fiind schimbate doar farurile, grila radiatorului şi barele de protecţie.

Jurnaliştii germani spun că noua generaţie X4 va fi lansată în anul 2018.

Iti place articolul?