(foto) Ultima etapă de teste cu noua Skoda Octavia înainte de premieră. Iată cum va arăta cel mai probabil

Distribuie:
 • 67
 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  

(update 04.10.2019) În spaţiul online a apărut o informaţie non-oficială precum că debutul noii generaţii Skoda Octavia va avea loc în ziua de 11 noiembrie în Praga. Rămâne doar de văzut dacă se va confirma sau nu această dată, însă până atunci modelul mai este implicat într-o ultimă etapă de teste. Şi o face acasă, pe drumurile din Cehia.

În ziua de joi, 3 octombrie, Garaz.ch a făcut publice câteva imagini cu un prototip pre-serie a modelului în caroserie liftback. Analizând aceste imagini, putem afirma că automobilul într-adevăr va pierde acele faruri duble care au apărut pe facelift-ul generaţiei încă actuale. Designul părţii frontale şi posterioare îi este făcut în stilul lui Superb facelift.

Iată şi noi imagini render, prin care autorul şi-a imaginat aspectul noii Octavia. Putem presupune în proporţie de peste 50% că anume aşa şi va arăta maşina.


(update 12.08.2019) Noua Octavia va introduce un nou volan pe modelele Skoda? Iată cum arată

Colegii de la auto.cz au făcut publice nişte imagini cu un interior uşor diferit faţă de cel pe care l-am văzut anterior pe prototipurile de teste ale noii generaţii Skoda Octavia. Acestea ne prezintă interiorul unui model pre-producţie.

În centrul atenţiei apare un volan absolut nou, în mod evident creat sub influența soluțiilor conceptuale puse în aplicare pe Skoda Vision X. Vorbim mai exact despre cele doar două spiţe!

Designul planşei de bord este similar cu cel pe care cehii l-au demonstrat deja pe Skoda Superb facelift. Cel mai probabil, un ecran complet digital va fi disponibil ca opțiune. Mai observăm că diferit faţă de ce am văzut anterior este şi sistemul multimedia. Cel mai probabil aici este unul disponibil într-un nivel de echipare mai puţin bogat.

Iată şi noi imagini cu exteriorul, însă încă camuflat cu inserţii false şi folii care să nu dea de gol designul maşinii înainte de vreme:


(update 16.07.2019) Interiorul noii Skoda Octavia va putea impresiona multă lume

Noua generaţie Skoda Octavia va avea un design al planşei de bord în stilul celui găsit în noul Golf. Se explică acest lucru prin faptul că modelul va folosi platforma MQB, comună cu cea a noilor VW Golf, SEAT Leon, Audi A3. În toate respectiv vom vedea că ecranul de dimensiuni generoase al sistemului multimedia va fi poziţionat la un nivel cu panoul de bord.

Pe aceste imagini vedem cel mai probabil o maşină în nivel de echipare de top, care are atât un panou de bord digital cu grafică nouă, cât şi un ecran de peste 10 inci al sistemului multimedia. Sub acest ecran din urmă se poate găsi un set de comenzi pentru acces rapid la funcţii, dar şi deflectoarele sistemului de climatizare.

FOTO: carscoops.com

Iată cum arată interiorul pe modelul curent

Şi designul exterior al maşinii va fi diferit, orientat spre cel al modelului Scala. Farurile sunt noi, cu LED-uri şi nu vor mai fi despărţite, iar grila de radiator este mai mare şi este scoasă mai mult în evidenţă.

FOTO: carscoops.com


(update 17.05.2019) Noua Skoda Octavia a fost surprinsă practic fără camuflaj

Noua Skoda Octavia a fost surprinsă practic fără camuflaj. Un exemplar în caroserie break a fost văzut rulând pe o şosea din Cehia.

După cum se poate observa, noua Octavia va păstra formatul de break mare și spaţios. Conform informațiilor preliminare, volumul portbagajului său va crește de la actualii 588 la aproximativ 630 de litri.

Designul frontal cu „patru ochi” va rămâne în trecut: pe noul model vom vedea nişte blocuri optice în stilul celor de pe noua Scala şi o grilă de radiator mai mare şi mai pronunţată. În spiritul Scala va fi și interiorul său. Gama de motoare nu va suferi schimbări majore, însă potrivit zvonurilor ar putea apărea o nouă motorizare mild hybrid cu sistem electric de 48 V, dar şi o unitate de propulsie hibridă în toată regula, preluată de la noul Superb pe care va debuta în premieră.

Între timp, iată cum mai nou îşi imaginează unii designeri independenţi că ar putea arăta modelul:


(02.01.2019) Noua generaţie Skoda Octavia: Jurnaliştii germani au aflat data prezentării modelului

Una dintre premierele auto garantate pentru acest nou an 2019 este noua generaţie Skoda Octavia. Despre aceasta anunţă jurnaliştii germani de la Auto Bild, împreună cu o dată a premierei publice – Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt (12-22 septembrie 2019).

Colegii noştri afirmă că iniţial vom vedea maşina lansată în caroseria bine cunoscută liftback şi, în aceeaşi locaţie sau mai târziu în acest an, varianta Combi. Informaţiile preliminare ne mai comunică despre apariţia modelului Octavia în caroserie Limousine (sedan) în 2020!

Cum ar putea arăta noua generaţie Octavia în viziunea jurnaliştilor Auto Bild

Dimensiunile noii Octavia nu se vor schimba prea mult. Lungimea îi va fi de aproximativ 4.7 metri, iar lăţimea de puţin peste 1.8 metri. Datorită ampatamentului mai mare, proporțiile per general se vor schimba uşor.

Octavia IV va arăta mai întinsă, elegantă, superioară. Accente mai mari se vor pune pe linii orizontale, articulații și muchii. Caracteristicile tipice ale designului Skoda se vor găsi pe capotă, noile farurile care la fel vor fi conectate direct cu grila radiatorului și în jocul cu suprafețele înclinate. Cromul și negrul lucios sunt elemente care definesc un amestec de stiluri care vor deveni și mai evidente între autoturisme și SUV-uri.

Datorită unui spațiu mai bun de „ambalare”, în ciuda designului mai sportiv decât înainte, portbagajele vor avea un volum estimativ de 590 litri (Sedan) și 620 litri (Combi).

Vezi şi: (foto) Prima Skoda Octavia RS 245 din Moldova îşi aşteaptă viitorul proprietar în showroom

Cum ar putea arăta noua generaţie Octavia în viziunea jurnaliştilor Auto Bild

Jurnaliştii germani mai afirmă că noua generaţie Octavia, din punct de vedere tehnic, va fi asemănătoare sau chiar identică cu noul Golf VIII. Deocamdată nu se cunosc detalii despre gama de motoare pe care le va avea, însă modelul de start va avea la sigur un propulsor cu trei cilindri. Modelul RS va dispune de o unitate de propulsie hibridă care îl va ajuta să producă peste 250 de CP.

Mai sunt planificate pentru a fi instalate mai multe sisteme de asistență, inclusiv unul de conducere semi-autonomă (de nivel 3), caracteristici suplimentare ale echipamentelor, cum ar fi afișajul virtual al cockpit-ului, trei formate diferite de ecran, sistem avansat de control vocal, faruri LED adaptive, dar şi alte upgrade-uri caracteristice pachetelor Ambition, Style, Scout (doar pentru Combi), Laurin & Klement şi RS.

De asemenea, cu noua Octavia, Skoda se va stărui să elimine ultimele rămășițe ale greutății ieftine a mașinii. Asta înseamnă mai multe materiale cromate de calitate superioară, materiale decorative de o calitate mai bună, o nouă generație de scaune, dotări suplimentare cu o atingere de lux și o manoperă mai impecabilă de exemplu sub capotă sau în portbagaj.

Aşteptăm mai multe detalii şi confirmarea că ar putea exista şi o versiune complet electrică a modelului, care ar putea fi lansată cu facelift-ul noii generaţii.

Vezi şi: (video) Skoda Superb facelift este gata! Vezi acum ce se va schimba în designul exterior


Distribuie:
 • 67
 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  

You may also like...