in ,

Noua tactică a poliţiei! Şoferii sunt stopaţi ca să semneze amenzile primite de la CUMCT

Unii dintre voi care aţi circulat ieri pe şoseaua Calea Orheiului spre comuna Stăuceni, probabil că aţi văzut pe marginea drumului mai multe maşini de patrulare şi zeci de poliţişti.

Nu v-aţi întrebat ce se întâmplă, este oare o verificare simplă a şoferilor sau o nouă operaţiune a oamenilor legii?

FOTO: unimedia.info
FOTO: unimedia.info

Aflăm că poliţia a decis să aplice o nouă tactică pentru a-i impune pe cei care au “în cont” încălcări să achite amenzile.

Inspectoratul Naţional de Patrulare a anunţat că în comun cu ofiţerii Centrului Unic de Monitorizare și Control al Traficului (CUMCT), au oprit ieri circa 1.000 de automobile, 130 din ele fiind înmatriculare peste hotare.

Şoferii au fost verificaţi cu ajutorul bazei de date, iar acei care nu au luat în considerare procesele verbale trimise prin poştă, au fost nevoiţi să semneze că au luat cunoştinţă de amenzile pe care trebuie să le achite.

Dacă poliţia va continua să aplice mai des tactica, numărul şoferilor care se vor eschiva de la plata amenzilor se va diminua.

Printre cele mai multe încălcări depistate la şoferi de către inspectori se numără: depăşirea vitezei; nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere; încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor şi conducea automobilul în lipsa permisului de conducere.

Trebuie să ştii neapărat asta: Valoarea unităţii convenţionale a fost majorată! Iată cât vei plăti pentru cele mai frecvente încălcări la volan

Iti place articolul?