in ,

Noul calendar al campionatului FIA WEC va conţine două curse a câte 24 de ore la Le Mans

Organizatorii campionatului mondial de curse de anduranţă au anunţat despre schimbări care vor intra în vigoare din sezonul care va începe în anul 2018.

În linii generale vorbind, un sezon va cuprinde acum doi ani calendaristici în loc de unul şi într-un sezon cursa de 24 de ore de la Le Mans se va desfăşura de două ori.

fia wecc
FOTO: nbcsports.com

Pe lângă cele 48 de ore care vor fi petrecute de participanţi la Le Mans, în calendar a fost inclusă o nouă cursă, cu o durată de 12 ore, pe circuitul american Sebring. Ultima va avea loc în acelaşi weekend cu etapa de 12 ore din seria IMSA.

Reprezentanţii FIA WEC a menţionat că prima cursă va avea loc sâmbătă de la ora 10 dimineaţa şi se va încheia la 10 seara (IMSA), iar etapa WEC va demara de la miezul nopţii şi până la mijlocul zilei de duminică.

Noua versiune a calendarului competiţional va mai permite echipelor să economisească bani din buget. De exemplu, echipele din categoria LMP2 vor cheltui cu 20% mai puţin de cât în prezent. Mai mult, organizatorii au promis că numărul de curse va fi redus de la opt la şapte.

WEC School Cartoon 2ccc Full copie

porsche wec
FOTO: newsroom.porsche.com

Odată cu modificarea calendarului, WEC va face modificări şi în regulamentul categoriei LMP1 pentru a asigura echipelor individuale posibilitatea de a concura cu cele ale producătorilor auto. Clasamentul în LMP1 nu va mai fi împărţit în echipe independente şi de uzină, ci va fi unul comun. Despre alte detalii suplimentare nu s-a anunţat.

În prezent calendarul WEC acoperă doar un al calendaristic şi este compus din nouă etape. În categoria prototipurilor sport de uzină din LMP1 participă echipele Toyota şi Porsche. Ultima va părăsi FIA WEC după sfârşitul sezonului actual.