in

Noul Opel Crossland X poate fi comandat din uzină cu instalaţie GPL

Noul crossover urban Opel Crossland X a devenit primul automobil al producătorului german care este dotat cu o instalaţie GPL, care funcţionează pe baza unui sistem electronic inovaţional cu mai multe profiluri. Acesta din urmă are scopul să mărească eficienţa motorului care este alimentat cu gaz petrolier lichefiat.

Opel Crossland X 308366

Varianta GPL a modelului Crossland X a primit un propulsor cu un volum de 1.2 litri. Potrivit calculelor în ciclul NEDC consumul pe care îl arată în regim urban cu GPL este de 8.4 litri la 100 de km parcurşi. În regim extra urban şi mixt cifrele scad până la 6.0 şi 6.9 litri respectiv.

Dacă este alimentat cu benzină, agregatul consumă 6.8 – 4.5 – 5.4 litri respectiv. (De ce se consumă mai mult GPL, pentru că sistemul menţionat mai sus arde mai mult gaz pentru a mări performanţele propulsorului?)

Motorul cu trei cilindri poate fi cuplat doar la o cutie de viteze mecanică cu cinci trepte.

Instalaţia mai are un senzor optic pentru controlul electronic al supapei din rezervorul care are un volum de 36 de litri. Aceasta este instalată sub podeaua portbagajului şi asigură o măsurare mai precisă a nivelului de gaz rămas în rezervor.

Opel spune că autonomia maşinii care rulează pe bază de GPL poate ajunge până la 600 de kilometri.

În Germania preţul de start pentru un astfel de Opel Crossland X porneşte de la 21.200 de euro.

Vezi mai multe detalii despre model: (foto/video) Premieră: Noul Opel Crossland X