in

LoveLove LOLLOL

Noul Outlander are totuşi şanse să ajungă în Moldova, datorită activizării Mitsubishi în ţări în dezvoltare

Mitsubishi Motors Corporation a anunțat acum câteva ore despre o nouă foaie de parcurs pentru următorii trei ani, numit “Small but beautiful” (mic, dar frumos), care vizează eficientizarea costurilor și creșterea rentabilității, cu accent pe creșterea durabilă.

Printre altele, planul prevede îmbunătățirea tehnologiilor sale competitive unice, cum ar fi PHEV, HEV și 4WD, precum și lansarea de modele actualizate folosind tehnologii de la partenerii Alianței.

O parte a planului este de a-și consolida poziția pe piețele din Asia și America de Sud, unde vehiculele Mitsubishi Motors au o cerere ridicată și, de asemenea, oprirea lansării de noi modele pe piața europeană.

În legătură cu aceste anunţuri, distribuitorul oficial al Mitsubishi Motors din Ucraina informează că, în conformitate cu clasificarea producătorului, piața ucraineană nu aparține pieței europene și, în consecință, decizia producătorului de a suspenda lansarea de noi modele pentru piața europeană nu se aplică pieței ucrainene.

În contextul celor spuse, pentru că şi Republica Moldova nu face parte din Uniunea Europeană, dar şi pentru că operaţiunile distribuitorului local sunt strâns legate de ale celui ucrainean, centrul auto de la Chişinău fiind sub aripa celui de la Kiev, informaţia este actuală şi pentru piaţa moldovenească.

Mitsubishi va rămâne activ şi pe piaţa Federaţiei Ruse, deşi partea sa vestică se află pe continentul european.

“Nu vedem niciun impact negativ al planului de trei ani asupra viitoarei linii de autoturisme Mitsubishi din Ucraina (şi Republica Moldova). Mai mult, ne așteptăm ca lansarea modelelor actualizate să fie accelerată datorită faptului că Mitsubishi Motors Corporation va acorda mai multă atenție piețelor în dezvoltare. La rândul său, fiind una dintre piețele în dezvoltare, Ucraina va contribui la creșterea MMC prin vânzarea atât a modelelor actuale, cât și viitoare ale mărcii Mitsubishi”, a declarat directorul Mitsubishi Motors în Ucraina, Keisuke Nishino, potrivit unui comunicat de presă.

În acest moment, lansarea de noi modele Mitsubishi în Ucraina este în discuție cu producătorul și orice schimbări urmează a fi anunţate în viitor. Astfel, atât noua generaţie Outlander, un model cheie din gama mărcii nipone, cât şi alte noi modele, ar putea ajunge într-un final şi în Republica Moldova.

Iti place articolul?