in

Noul Porsche 911 va exista într-o versiune mild hybrid şi plug-in hybrid? Noi informaţii

Porsche a întreprins din timp o serie de măsuri de inginerie pentru noua generație 911 care îi vor permite să fie compatibil atât cu un sistem hibrid “ușor” de propulsie (MHEV), cât și cu unul plug-in hybrid (PHEV)!

Declaraţia îi aparţine șeful departamentului de dezvoltare a mașinilor sportive August Achleitner (cel care îşi va încheia cariera la sfârşitul acestui an), care a mai menţionat că Porsche 911 Type 992 are planificat un ciclu de viaţă de doar şapte ani!

Deși noul Porsche 911 va fi inițial oferit cu o versiune actualizată a motorului pe benzină de 3.0 litri şi cu șase cilindri, livrând 450 de CP pe ambele modele Carrera S și Carrera 4S, Achleitner a confirmat că deja se dezvoltă o versiune hibridă a automobilului care va oferi coupeului iconic posibilitatea de a rula exclusiv pe bază de energie electrică pe distanțe limitate.

“Folosim în această ordine de idei experienţa pe care am câștigat-o cu versiunile hibride ale Cayenne si Panamera , precum și cea pe care am avut-o cu 918 Spyder, şi le-am aplicat pe noul 911. În viitor, acest lucru ne va permite să oferim o maşină cu o capacitate pur electrică”, a spus Achleitner într-un interviu pentru Autocar.

În ciuda ambalajului său mecanic strâns, Porsche a modificat cu succes sistemul de propulsie care este montat în partea posterioară a modelului 911, pentru a permite adăpostirea şi a unui motor electric sub formă de disc în cadrul secțiunii din spate a cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj şi cu opt rapoarte.

Vezi şi: Şeful Porsche: Noua generaţie 911 va avea o versiune hibridă şi va fi mai puternică decât GT2 RS

Printre schimbările care permit acest lucru se numără o variantă nouă de angrenaj, similară cu cea utilizată deja de a doua generație Panamera și Cayenne. Achleitner, care urmează să se retragă la sfârșitul anului 2018, spune că noua cutie de viteze este cu aproape 100 mm mai scurtă decât cea veche, oferind destul spaţiu în partea sa posterioară pentru a adăposti şi un electromotor.

Pe lângă adoptarea unui nou angrenaj, noua unitate PDK cu opt trepte, produsă de ZF, are și un rating de cuplu mai mare decât predecesorul său, fiind capabilă să proceseze peste 800 de Nm. Asta e mai mult decât necesar pentru ca să poată fi ţinut sub control tot cuplul puternic pe care îl va genera unitatea de propulsie hibridă.

Sistemul de tracțiune integrală al noii generaţii 911 a fost, de asemenea, resetat pentru a permite o repartizare de cuplu de până la 50% pe roțile din față. O altă schimbare se concentrează în jurul mecanismelor de frânare cu proprietăți regenerative. Similar cu cel utilizat de 918 Spyder, acest sistem renunță la funcționarea electromecanică a unității anterioare din 911 pentru o configurație complet electrică. Drept urmare, prin el se permite o recuperare mult mai semnificativă a energiei, atât la frânare, cât și la depășire.

Evident, Achleitner nu a dezvăluit specificațiile modelului hibrid 911, însă ca un punct de referinţă de performanţă a fost arătat Panamera S E-Hybrid. Amintim că, cea mai puternică variantă din cele două hibride disponibile pentru Panamera dispune de un motor electric ce dezvoltă 136 de CP şi 295 Nm. Împreună cu un V8 de 4.0 litri, puterea totală se ridică la 680 de cai putere și 850 Nm

Vezi şi: Oficial! Noul Porsche 911 va putea fi încărcat cu energie de la o priză casnică

Aplicarea puterii și a cuplului dezvoltat de motorul electric de pe Panamera Turbo S E-Hybrid pe noul 911 Carrera S îi va oferi în teorie o putere totală de 586 CP și 930 Nm, în ambele cazuri mai mult decât generația anterioară 911 Turbo S!

Bateria utilizată pentru alimentarea motorului electric pe viitorul 911 ar putea fi găzduită în față. În ciuda faptului că va mări greutatea maşinii, este de așteptat să se îmbunătățească foarte mult distribuția de kilograme pe punţi. La noul 911 Carrera S acest raport este de 39:61, iar maşina însăşi cântăreşte 1.515 kg.

Bateria litiu-ion utilizată pe modelul hibrid Panamera are o capacitate de 14.1 kWh, suficientă pentru ca acest model cu o greutate de 2.410 kg să poată avea o autonomie electrică de până la 50 de kilometri.

Un alt avantaj adus de adoptarea unui acumulator în partea din față a lui 911 este o reducere a centrului de greutate. La acest capitol încă nu există informaţii oficiale, însă aşa-zişii insideri sugerează că prototipul modelului hibrid 911 are un rezervor de combustibil mai mic decât cel de pe modelele obişnuite, astfel permițând ca bateria să fie montată mai jos în capătul frontal al mașinii.

What do you think?