in

Nu este o glumă. Pe GAZelele ruseşti vor fi montate propulsoare produse de VW

Nu este o glumă. Pe GAZelele ruseşti vor fi montate propulsoare produse de Volkswagen. O asemenea decizie a fost luată în urma extinderii parteneriatului dintre grupul GAZ şi VW.

La uzina constructorului rus din Nijnii Novgorod vor fi livrate agregate turbodiesel din Germania (2.0 TDI). Aceste unităţi corespund normelor ecologice impuse de legislaţia locală şi vor fi instalate pe toate automobilele din familia GAZeli-Next. Gama cuprinde camioane cu şasiu, benă şi o singură cabină, furgonete metalice, dar şi microbuze.

2014 Volkswagen Tiguan TDI engine

Mai mult, subdiviziunea Volkswagen Truck & Bus şi grupul GAZ au semnat un acord prin care companiile vor lua în considerare posibilitățile de parteneriat strategic pe termen lung. Accentul va fi pus pe livrarea și asamblarea componentelor auto, precum și pe dezvoltarea conceptelor unor produse comune.

DB2017AL00673 small

După cum s-a raportat prin serviciile de presă ale ambelor companii “următorul pas este analiza posibilităților de punere în aplicare a proiectelor comune”. Cu toate acestea, părțile nu au evidențiat care ar fi aceste produse comune, însă surse neoficiale spun că o primă maşină făcută împreună ar fi una asemănătoare cu VW Caddy.

Cooperarea dintre Volkswagen Truck & Bus si grupul GAZ nu este o noutate, aceasta luând naştere acum 10 ani. În particular vorbind, din 2007, MAN a livrat mai mult de 5.500 de motoare pentru autobuze urbane LiAZ, iar agregate Scania stau la baza autobuzelor de model Cruise și Voyage care sunt construite pentru uz autohton.

Sursă: auto.mail.ru