O ingineră româncă a pus în discuţie calitatea maşinilor Tesla şi a fost dată afară imediat

Distribuie:
 • 35
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Într-un articol publicat recent de Wall Street Journal legat de Tesla şi Elon Musk intervine şi numele Cristinei Bălan, un inginer proiectant de la uzina Tesla din California. Ea a dezvăluit faptul că problemele legate de calitate au crescut pe măsură ce producţia Tesla Model S a urcat.

FOTO: motortrend.com

FOTO: motortrend.com

La începutul anului 2014 ea a văzut aliniate maşinile cu probleme la nivelul plafonului interior, unde au apărut rosturi tot mai mari, pe măsură ce producţia creştea.

După ce Cristina Bălan a ridicat problema, a fost forţată să demisioneze, potrivit declaraţiilor sale consemnate de Wall Street Journal.

După ce a părăsit Tesla, i-a spus lui Elon Musk despre faptul că inginerii pun componente defecte în maşină, cu toate că ştiu despre probleme. Compania a refuzat orice comentariu pe această temă.

FOTO: shop.teslamotors.com

FOTO: shop.teslamotors.com

Articolul din WSJ mai aduce în discuţie faptul că Elon Musk, copilul-minune al industriei auto, anunţa de-a lungul anilor cifre spectaculoase pentru Tesla, dar când veneau rezultatele, acestea mereu ratau proiecţiile. WSJ aminteşte că dacă anunţi anumite ţinte pe care ştii că nu le poţi îndeplini eşti pasibil de pedeapsă, potrivit legilor din SUA.

În ultimii cinci ani, Tesla nu a reuşit să îşi atingă mai mult de 20 dintre proiecţiile pe care le-a făcut şi a ratat toate cele 10 ţinte propuse cu diferenţe de aproape un an, potrivit Wall Street Journal.

În luna mai, Musk a făcut încă o proiecţie curajoasă, în stilul în care Tesla deja a obişnuit piaţa, şi a spus că va livra în trimestrul al doilea al anului 17.000 de vehicule.

FOTO: digitaltrends.com

FOTO: digitaltrends.com

În luna iulie, Musk a anunţat altceva în stilul Tesla: A ratat ţinta estimată anterior şi a reuşit să livreze doar 14,370 de vehicule. Tesla a susţinut că scăderea se datorează faptului că o parte din maşini încă erau transportate către proprietari, care nu le primiseră încă la momentul raportării.

Vezi şi: Tesla Motors a suferit o nouă pierdere de capital, pentru al 13-lea trimestru consecutiv

În ciuda unui istoric de ţinte şi proiecţii ratate, Elon Musk susţine că nu a setat niciodată un prag nerealist. „Niciodată nu am setat o ţintă prea înaltă dacă nu am specificat în mod clar că este nerealist”, a spus Musk.

Tesla produce în prezent cele mai cunoscute maşini electrice de pe piaţă, ce au autonomii de peste 500 de kilometri, în timp ce restul constructorilor oferă cel mult 200 km, iar singurele maşini care ar putea surclasa Tesla, sunt abia în stadiul de concept la mărcile europene.

FOTO: motortrend.com

FOTO: motortrend.com

În România s-au vândut anul trecut 14 maşini Tesla Model S, iar în fiecare lună este livrată cel puţin o maşină pe piaţa locală, cu toate că nu există o reprezentanţă oficială.

Cristina Bălan, în calitate de inginer, a lucrat la unele dintre cele mai spectaculoase automobile proiectate vreodată precum: consola centrală a modelului Audi R8, interiorul portierelor de la Porsche Cayenne, modulul bateriilor de pe Mercedes-Benz B-Class, dar şi cel de pe Toyota Rav4 EV.

FOTO: adevarulfinanciar.ro

FOTO: adevarulfinanciar.ro

Din august 2010 şi până în aprilie 2014 a lucrat pentru Tesla unde a proiectat elemente de interior şi module pentru baterii. Înainte să de angajeze la Tesla a lucrat la Boeing iar în prezent şi-a fondat propria companie de proiectare Tesseract Motors.

Cristina Bălan, în vârstă de 35 de ani, a absolvit în 2002 cursurile Universităţii Transilvania din Braşov.

Sursa: zf.ro


Distribuie:
 • 35
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...