in ,

Ofensivă majoră anunţată de Toyota: 10 maşini electrice până în 2020 şi vânzări record până în 2030

Toyota Motor Corporation şi-a anunţat astăzi planurile de popularizare a vehiculelor electrificate şi electrice pentru deceniul 2020-2030!

Strategia Toyota pentru vehiculele electrificate se concentrează pe accelerarea semnificativă a planurilor de dezvoltare și lansare a vehiculelor electrice hibride (HEV), a vehiculelor plug-in hibrid (PHEV), a vehiculelor electrice cu baterii (BEV) și a vehiculelor electrice cu pile de combustie (FCEV – hidrogen, de exemplu).

Toyota își propune să reducă emisiile medii globale ale vehiculelor noi cu 90% faţă de nivelurile înregistrate din 2010. Anunțul de astăzi este pilonul principal al unei inițiative pe termen mediu și lung de realizare a acestei provocări.

Astfel, aflăm că electrificarea va fi un proces care va afecta întreaga gamă de modele Toyota și Lexus! Drept rezultat, nu va exista niciun model care să nu fie electrificat (chiar şi acelaşi Hilux, de exemplu).

  • Până în anul 2030, Toyota își propune să aibă vânzări de peste 5.5 milioane de vehicule electrificate anual, inclusiv peste 1 milion de vehicule cu emisii zero (BEV şi FCEV).
  • În plus, până în 2025, fiecare model din gama Toyota și Lexus din întreaga lume va fi disponibil fie ca un model dedicat electrificat, fie că va avea o opțiune electrificată. Acest lucru se va realiza prin creșterea numărului de modele dedicate HEV, PHEV, BEV și FCEV și prin generalizarea disponibilității opțiunilor HEV, PHEV și/sau BEV la toate modelele sale.

Vezi şi: (foto) Cinci electromobile noi şi second hand pe care le poţi cumpăra în Moldova

Ce ţine de maşinile cu emisii zero, Toyota afirmă că va avea deja pregătite până în 2020 – 10 modele complet electrice (!), care vor fi disponibile în întreaga lume, dar vor fi lansate întâi în China şi ulterior în Japonia, SUA, Europa, etc. Totodată, opţiunea FCEV va fi extinsă în 2020 atât pentru vehiculele pentru pasageri, cât și pentru vehiculele comerciale.

Linia de maşini hibride şi plug-in hibride de asemenea va creşte şi va fi extinsă în anii 2020, datorită dezvoltării ulterioare a sistemului Toyota Hybrid System II (prezentat în generația actuală Prius și alte modele).

Mai mult, în unele modele va fi introdusă o versiune mai performantă, iar după caz vor fi dezvoltate sisteme hibride mai simple şi mai accesibile pentru diferiţi clienţi.

Vezi şi: (video) Planurile de viitor ale Renault Group: 21 de maşini noi până în 2022

FOTO: reuters.com

Bateriile reprezintă o tehnologie de bază a vehiculelor electrificate și, în general, prezintă limitări privind densitatea energetică, greutate/ambalare și costuri. Toyota anunţă că a dezvoltat în mod activ o nouă generaţie de baterii solide și își propune să comercializeze tehnologia până la începutul anilor 2020.

În plus, Toyota și Panasonic vor iniția un studiu de fezabilitate privind o afacere comună cu baterii prismatice pentru automobile, pentru a obține cea mai bună baterie prismatică din industrie și pentru a contribui în cele din urmă la popularizarea vehiculelor electrificate ale Toyota și ale altor producători de automobile.

Toyota își mai propune să se concentreze asupra dezvoltării unei infrastructuri sociale care să conducă la adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrificate. Aceasta include crearea unui sistem care să contribuie la eficientizarea reutilizării și reciclării bateriilor, precum și sprijinirea promovării stațiilor de încărcare a vehiculelor plug-in și a stațiilor de alimentare cu hidrogen prin cooperare activă și colaborare cu autoritățile guvernamentale și companiile partenere.

Vezi şi: (video) Planurile de electrificare a maşinilor din gama BMW: 25 de modele noi până în 2025

Iti place articolul?