in , ,

LoveLove WTFWTF COOLCOOL AngryAngry OMGOMG

Oficial: Fernando Alonso se întoarce în Formula 1! Echipa care l-a recrutat

Renault DP World F1 Team are plăcerea să-l confirme pe Fernando Alonso alături de Esteban Ocon în line-up-ul său pentru sezonul competiţional din 2021! Participant la 314 Grand Prix-uri, în care a înregistrat 32 de victorii și a urcat pe 97 de podiumuri, Fernando se alătură Echipei Renault DP World F1 pentru mai multe sezoane.

Având în vedere legătura istorică și emoțională puternică dintre echipă și pilotul spaniol (Renault și Fernando au câștigat cele două titluri de campion mondial împreună în 2005 și 2006) această decizie este atât îndrăzneață, cât și semnificativă pentru viitor.

Fernando Alonso
FOTO: formula1.com

Renault, cu valorile sale, este unul dintre cele mai mari branduri auto din Formula 1. Fernando este un mare pilot care se întoarce în F1 îmbogățit de alte experiențe și dispus să construiască altele cu echipa lui mult iubită. Condițiile de muncă, care se depășesc pe sine și ingeniozitatea, precum și ADN-ul lui Fernando, definit de tenacitate și talent pur, fac din această unire una evidentă. El va reprezenta un atu în numeroasele eforturi de a recâștiga titlul și va da un sens angajamentului Renault față de cel mai înalt nivel al motorsportului. 

Dorința Renault este de a construi o echipă în jurul a doi șoferi complementari, care să îmbine experiența și tineretul, și să-și pună valorile și talentul în slujba proiectului. De spiritul de luptă al lui Fernando ar trebui să beneficieze întreaga echipă și să permită tuturor să își atingă obiectivele.

“Semnarea lui Fernando Alonso face parte din planul Grupului Renault de a-și continua angajamentul față de F1 și de a reveni în vârful terenului. Prezența sa în echipa noastră este un atu formidabil la nivel sportiv, dar și pentru marca de care este foarte atașat. Forța legăturii dintre el, echipă și fani îl fac o alegere firească. Pe lângă succesele trecute, este o alegere reciprocă îndrăzneață, precum și un proiect pentru viitor. Experiența și determinarea sa ne vor permite să obținem cele mai bune unii de la alții, pentru a duce echipa către excelența pe care Formula 1 modernă o cere. El va aduce și echipei noastre, care a crescut foarte repede, o cultură a curselor și a câștigării pentru a depăși obstacolele împreună. Alături de Esteban, misiunea sa va fi de a ajuta echipa Renault DP World F1 să se pregătească pentru sezonul din 2022 în cele mai bune condiții posibile”, a declarat Cyril Abiteboul, directorul general Renault Sport Racing.

“Renault este familia mea, amintirile mele cele mai îndrăgite din Formula 1 cu cele două titluri ale mele câştigate, dar acum privesc cu nerăbdare. Este o mare sursă de mândrie și cu o emoție imensă mă întorc la echipa care mi-a oferit șansa mea la începutul carierei și care acum îmi oferă ocazia să revin la cel mai înalt nivel. Am principii și ambiții în concordanță cu proiectul echipei. Progresul lor din această iarnă dă credibilitate obiectivelor pentru sezonul din 2022 și voi împărtăși toată experiența mea de curse cu toți, de la ingineri până la mecanici și colegii mei. Echipa dorește și are mijloacele de a reveni pe podium, la fel ca şi mine”, a afirmat Alonso.

2020 Fernando Alonso joins Renault DP World F1 Team
25.09.2005 Sao Paulo, Brazil, Fernando Alonso, ESP, Renault F1 Team finished in third place and wins the Championship – September, Formula 1 World Championship, Rd 17, Brazilian Grand Prix, Sunday Podium – www.xpb.cc, EMail: [email protected] – copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: R.Batchelor / xpb.cc

Amintim că Fernando Alonso a debutat în sporturile cu motor la 3 ani, vârstă la care mulți abia au învățat să meargă. La 13 ani a devenit campion mondial la karting, iar apoi a mai câștigat două titluri în următorii doi ani. Alonso, care va împlini 38 de ani în iulie, a debutat în Formula 1 pe când avea 20 de ani, în 2001, la Minardi, apoi a trecut pe la Renault, McLaren și Ferrari.

Cele mai mari performanțe le-a reușit la volanul celor de la Renault, când s-a încununat de două ori campion mondial, în 2005 și 2006. Astfel, a devenit cel mai tânăr campion mondial din istoria Formula 1, la 24 de ani și 58 de zile și apoi, evident, cel mai tânăr dublu campion mondial.

A urmat un sezon la McLaren, în 2007, dar a revenit la Renault, unde a mai concurat în 2008 și 2009. Între 2010 și 2014 a pilotat pentru Ferrari, însă a terminat de trei ori la rând pe locul secund, în spatele lui Sebastian Vettel. În 2015 s-a întors la McLaren, pentru patru sezoane, de unde a plecat în 2018 și s-a apucat de alte competiții. Ultima sa cursă în Marele Circ a fost în 2018, la Abu Dhabi, iar ultima victorie, în 2013, la Marele Premiu al Spaniei. În 2018, ultimul său sezon în Formula 1, s-a clasat pe locul 11 în clasamentul piloţilor.

După o pauză în care şi-a încercat abilităţile de conducere în IndyCar, Campionatul Mondial de Anduranță FIA WEC (a câştigat din prima încercare cursa de 24 de ore de la Le Mans) şi Dakar, spaniolul revine în Marele Circ.

Fernando Alonso – cifre, recorduri și performanțe:

  • Cel mai tânăr pilot din Formula 1 care a reușit un pole-position (în 2003, MP al Malaeziei)
  • Cel mai tânăr câștigător al unei curse în Formula 1 (în 2003, la Hungaroring)
  • Cel mai tânăr campion mondial din istoria Formula 1 (în 2005, la 24 de ani și 58 de zile)
  • Dublu campion mondial (în 2005 și 2006)
  • Participant la 314 curse
  • 32 de victorii în palmares
  • 97 de clasări pe podium
  • 1.899 de puncte în carieră
  • 22 de plecări din pole-position
  • de 23 de ori a stabilit cel mai rapid tur