Oficial: Skoda Enyaq – denumirea primului SUV electric al mărcii

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

ŠKODA ENYAQ este numele primului SUV electric al mărcii cehe, care va fi bazat pe setul de instrumente de electrificare modulară (platforma MEB) a Grupului Volkswagen şi va fi lansat în curând în producția de serie.

Cu primul SUV integral electric, Skoda creează o nouă nomenclatură care combină „E” (în ​​referință la electromobilitate) cu „Q” (care caracterizează litera finală a succesului familiei sale de SUV-uri). Cu noul Enyaq, producătorul ceh de mașini face încă un salt în noua eră a electromobilității în 2020.

Denumirea mașinii electrice este derivată din cuvântul din limba irlandeză „enya”, însemnând „sursă de viață”. Enya însuși provine din cuvântul gaelică (irlandeză veche) „Eithne”, care înseamnă „esență”, „spirit” sau „principiu”. Aceste semnificații diferite permit crearea de perspective diferite asupra numelui noului SUV.

„Sursa de viață” simbolizează intrarea producătorului auto în noua eră a electromobilității și este în conformitate cu revendicarea mărcii Skoda – „Condusă de inventivitate – idei inteligente din 1895”. Reprezintă și un nou început, care merge mână în mână cu temperamentul noului Enyaq și cu pasiunea și puterea inovatoare a inginerilor săi pentru noul SUV electric. „Enya” este autentic, plin de caracter și plin de viață, ușor de pronunțat și de amintit și se potrivește perfect cu zorii unei noi ere din istoria companiei de 125 de ani.

Enyaq urmărește cunoscuta nomenclatură atribuită SUV-urilor mărcii. La fel ca numele modelelor de succes Kodiaq, Karoq și Kamiq, care sunt derivate din limba poporului inuit care locuieşte în nordul Canadei și al Groenlandei, Skoda combină viitorul vehiculelor complet electrice bazate pe MEB cu limba irlandeză dintr-o regiune legendară de la nordul ţării. „E” la începutul numelui înseamnă electromobilitate, iar „Q” la sfârșit creează o legătură clară cu virtuțile unui SUV.

Skoda Enyaq este primul vehicul de serie al mărcii cehe bazat arhitectura MEB și următorul din peste zece modele electrice, care vor fi lansate sub noul sub-brand iV până la sfârșitul lui 2022. Până în 2025, Skoda se așteaptă ca vehiculele integral electrice și modelele cu unități plug-in hybrid să reprezinte 25% din vânzări sale totale. Până în 2021, producătorul de automobile va investi două miliarde de euro în dezvoltarea de modele electrice și un ecosistem holistic, interconectat pentru soluții de mobilitate moderne și ecologice.

Prima fotografie detaliată oferă o privire asupra designului modelului Skoda Enyaq. Aceasta prezintă inscripţia din spatele SUV-ului, cel care este cel de-al doilea vehicul electric al mărcii după Skoda Citigoᵉ iV. Când îi va avea loc prezentarea deocamdată nu se cunoaşte, însă în acest an la sigur.

Iată maşina care se va transforma în noul Enyaq:

Vezi şi:

(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Skoda VISION iV, conceptul primului său crossover electric

(video) Premieră: Noul Skoda Superb facelift introduce primul plug-in hybrid al mărcii – Superb iV

(foto) Skoda arată primele imagini cu designul noii Octavia RS iV şi confirmă puterea maşinii


Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...