in ,

Oficial: Volkswagen părăseşte unul dintre cele mai importante campionate auto din cauza Dieselgate

(update) Volskwagen a confirmat informaţia oficial printr-un comunicat de presă.

Compania Volkswagen nu va mai participa la campionatul mondial la raliuri clasice WRC cu echipa sa de uzină.

Punctul se va pune la sfârşitul sezonului din acest an, scrie Autosport cu referire la sursele proprii de informaţii din interiorul constructorului german.

FOTO: carscoops.com
FOTO: carscoops.com

Potrivit mass media, decizia de a nu mai participa la campionatul WRC a fost luată la şedinţa consiliului de directori Volkswagen, care a avut loc la 1 noiembrie în Wolfsburg.

Oficial compania încă nu şi-a anunţat decizia sau motivul pentru care a fost luată, dar ca şi în cazul Audi care va părăsi FIA WEC în favoarea Formula E, plecarea se face din cauza nevoii de a economisi resurse financiare pentru a putea lichida urmările scandalului Dieselgate.

Vezi şi: Veste tristă pentru fani. După 18 ani, Audi părăseşte campionatul de anduranţă FIA WEC

Proiectul de pregătire pentru noul campionat a unei noi maşini de curse Volkswagen Polo WRC va fi îngheţat, iar compania nu va vinde automobilul sport unei echipe particulare. Membrii şi angajaţii echipei VW nu vor fi demişi, ci vor fi transferaţi către alte proiecte din cadrul Volkswagen Motorsport.

Vezi şi: Sebastien Ogier a câştigat pentru a patra oară consecutiv titlul de campion mondial la WRC

În sezonul din anul 2017 intră în vigoare noi cerinţe tehnice, iar în serie vor participa mărci ca: Ford, Citroen, Hyundai şi Toyota care se întoarce după o pauză de 20 de ani.

Contractul VW este valabil pentru participarea la WRC până în 2019.