in ,

COOLCOOL LOLLOL OMGOMG LoveLove

Oficial: ZAZ a început producţia de maşini ale Groupe Renault pentru piaţa din Ucraina

ZAZ – fabrica de automobile din Zaporojie, Ucraina, a anunțat acum câteva ore în mod oficial despre începerea producției de automobile ale Groupe Renault pentru piața locală!

Proiectul este implementat la platformele companiei din regiune și, după cum se menţionează într-un comunicat de presă, acest lucru este un semn puternic al renașterii industriei auto în Ucraina.

zaz avto
FOTO: delo.ua

În pregătirea cooperării cu francezii, ZAZ a fost un timp în curs de modernizare extinsă pentru a îndeplini pe deplin standardele internaționale de calitate ale Groupe Renault.

În special, la uzina auto din oraşul care stă pe râul Nipru, a fost implementată metoda de producție modernă a Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi – “Alliance Production Way”. Acest lucru înseamnă că nivelul de calitate a mașinilor Renault asamblate în Ucraina va îndeplini pe deplin standardele internaționale ridicate. Cu alte cuvinte, mașinile Renault de calitate ucraineană vor fi identice cu cele produse la fabricile Renault din alte regiuni.

Ce modele exact vor fi asamblate la instalațiile de producție internă, la momentul de faţă ZAZ nu dă de înţeles în mod clar şi oficial. Din câte se pare, în prezent are loc producţie de maşini în regim de test.

Din păcate, nici declarațiile managerilor de top ai ZAZ și Groupe Renault nu fac lumină asupra celui mai important lucru – ce modele vor fi asamblate în Ucraina, când vor putea fi cumpărate şi la ce preţ.

“Suntem mândri să implementăm acest proiect, care va crea noi locuri de muncă și va contribui la dezvoltarea industriei auto autohtone. Asamblarea localizată ne permite să stăm în imediata apropiere a clienților noștri și să adaptăm oferta și serviciile la nevoile pieței”, a declarat Nikolai Evdokimenko, președintele Consiliului de Administrație al ZAZ.

“Piața ucraineană are un potențial ridicat pentru noi, datorită amplasării sale geografice și interesului tot mai mare pentru mașinile noi. Groupe Renault are o poziție puternică în Ucraina și își menține poziția de lider pe piață. Acest proiect înseamnă că noi și partenerii noștri suntem încrezători că mărcile “Made in Ukraine” vor fi la același nivel de calitate ca și cele ale altor fabrici ale Groupe Renault, a adăugat Max Missana, director al Groupe Renault Export pentru regiunea Eurasia.

3754fcca5f03db3dc5cf44aa68a73b73
FOTO: yandex.ru

În contextul celor spuse, în presa auto de peste Nistru există totuşi unele informaţii cu privire la ce modele de maşini se vor produce la ZAZ. Conform Auto-Consulting, ca parte a procesului de producţie în regim de test, sunt asamblate modele Lada Vesta, Largus și XRAY. Un alt model localizat va fi Renault Arkana, care este în prezent produs numai în Federaţia Rusă și pe piața ucraineană nu se regăseşte.

Astfel, din câte se pare, asamblarea locală de mașini rusești a fost organizată forţat de interdicția adoptată de autorităţile de la Kiev, cea de a importa mașini din Rusia, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Contractul cu Groupe Renault poate fi numit şi un colac de salvare pentru uzina auto ucraineană pentru că activităţile în masă au încetat pe plan intern încă din 2017, proprietarii companiei de la UkrAuto Corporation căutând de atunci în mod intens investitori.