in ,

Organizatorii Formula 1 au anunţat un campionat oficial în jocul F1 2017. Iată cum poţi participa şi tu

Organizatorii Formula 1 a anunţat despre un campionat în sportul electronic pe baza jocului/simulatorului video F1 2017. Evenimentul va fi organizat cu suportul companiei dezvoltatoare a jocului Codemasters, dar şi a celor de la Gfinity, specializaţi pe sportul electronic.

Toţi doritorii de a participa trebuie iniţial să achiziţioneze noul joc F1 2017 a căror vânzări vor începe de mâine, 25 august 2017, să se înregistreze pe un portal special şi să se conecteze la serviciile Xbox Live, Playstation Network sau Steam (disponibile respectiv pe consolele Xbox, Play Station şi calculatoare PC).

Începând cu data de 4 septembrie 2017 participanţii vor începe să adune puncte, iar 40 cei mai buni piloţi virtuali vor fi aleşi în etapa de calificare. După acest lucru, în zilele de 10-11 octombrie va avea loc o semifinală în Londra, în urma căreia în marea finală vor ajunge doar 20 de persoane.

Ultima cursă şi cea decisivă va avea loc în Abu Dhabi, concomitent cu ultima etapă a sezonului de Formula 1 cu monoposturi reale, 24-26 noiembrie 2017.

Pe lângă un premiu de valoare, câştigătorul primului campionat oficial de acest gen organizat de Formula 1 în 2017 se va califica automat în semifinala celui din 2018.

De asemenea, norocosul se va alege cu titlul de “expert şi campion în Formula 1, varianta electronică”, acordat pe acelaşi podium cu finaliştii cursei reale, dar şi cu un personaj propriu în jocul F1 2018!

Apropo, fanii nu trebuie să uite că în acest weekend Formula 1 revine după o vacanţă de o lună cu Marele Premiu al Belgiei!

Sursă: Motorsport