in ,

Parlamentul a aprobat extinderea termenului în care este posibil de înmatriculat maşini cu numere neutre

Parlamentul a aprobat astăzi în lectură finală proiectul de modificare a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport. Mai exact este vorba despre oferirea în continuare pentru locuitorii din regiunea transnistreană a posibilității de a-şi înmatricula maşinile cu numerele aşa-zis neutre şi de a avea astfel acces în traficul internaţional.

numere neutre
FOTO: platesmania.com

Modificările prevăd extinderea termenului de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender cu numere de înmatriculare neutre până la 1 septembrie 2022. Conform legislației în vigoare, termenul respectiv urma să expire în anul curent.

Extinderea termenului cu doi ani va oferi locuitorilor din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiului Bender dreptul de a accede în traficul internațional cu vehiculele proprii doar în cazul în care acestea sunt înmatriculate de autoritățile statului, în temeiul Convenției asupra circulației rutiere, încheiată la Viena, la 8 mai noiembrie 1968 și la care Republica Moldova a aderat prin Hotărârea Parlamentului nr.1318/1993.

Modificările asigură dreptul la servicii publice pentru locuitorii din regiunea transnistreană și contribuie la consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

Amintim că, potrivit regulilor, plăcuţele de înmatriculare neutre trebuie să fie însoţite pe un autovehicul de un autocolant oval cu inscripţia “MD” în mod obligatoriu. În lipsa acestui element, considerat neînsemnat de unii, trecerea frontierelor va fi interzisă.

Vezi şi: