in ,

Ultima oră! ANRE a suspendat ultimele tarife plafon la carburanți

(update 17:40) Conducerea ANRE a dispus suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți adoptată la 29.05.2018, până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament.

Astfel, începând cu data 01.06.2018, ora 12:01 se va reveni la prețurile din perioada precedentă.

Menționăm că, ANRE urmează să analizeze săptămâna viitoare cu maximă obiectivitate informațiile prezentate și să le contrapună cu cele care au stat la baza deciziei inițiale.

anre 16.05.2018


(16:00) Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o solicitare către ANRE în care cere lămuriri în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți și ultimele majorări de tarife.

Totodată, premierul a propus conducerii ANRE să analizeze suspendarea ultimei decizii privind prețurile la carburanți până la clarificarea condițiilor în care aceasta s-a produs!

filip

Chiar dacă Guvernul nu are atribuții prin care poate influența în vreun fel formarea prețurilor la carburanți, prim-ministrul consideră că este important ca orice majorare de tarife să aibă motivații bine argumentate, iar acestea să fie explicate populației în condiții de maximă transparență.

Premierul Pavel Filip a cerut, totodată, Ministerului Economiei și Infrastructurii să vină cu propuneri de îmbunătățire a legislației în ceea ce privește asigurarea unei mai mari transparențe în procesele de formare a prețurilor.

De asemenea, premierul intenționează să convoace pentru zilele următoare o întâlnire cu operatorii din piața de carburanți.

Vezi şi: Preţurile la carburanţi explodează din nou! Vezi noile tarife plafon stabilite de ANRE

O cerere similară a fost înaintă directorului ANRE acum câteva ore de către deputata Alina Zotea, iar astăzi, în şedinţa plenară a Parlamentului, s-a dorit chemarea la raport a şefului ANRE, dar şi a ministrului Economiei, care urmau să argumenteze majorarea tarifelor.

33594184 10212330025305052 3812852741668077568 o

Surprinzător sau nu, în afară câţiva deputaţi socialişti, comunişti, liberali şi liberal democraţi, propunerea nu a mai fost susţinută de nimeni şi din cauza lipsei necesare de voturi a fost respinsă.

Vezi cum s-a întâmplat totul de la minutul 23.

buton subscribe