in ,

Pe viaductul din Chişinău ar putea apărea treceri pentru pietoni şi piste pentru biciclişti

După modificările care se doresc a fi făcute în centrul capitalei, pe străzile Puşkin, Bodoni, Mateevici, bd. Grigore Vieru şi altele aferente, în vederea optimizării traficului şi circulaţiei transportului public, dar şi pentru facilitarea deplasării bicicliştilor, schimbări în acest sens ar putea suferi şi un tronson important al bd. Dacia din sectorul Botanica.

Mai exact spus, pe viaduct, ansamblul de poduri care leagă sectorul Botanica de Centru, se doreşte calmarea şi securizarea traficului rutier! Un proiect în acest sens este deja în curs de dezvoltare.

Anunţul a fost făcut de viceprimarul Victor Chironda, responsabil pe probleme de urbanism, cel care a şi arătat conceptul pe o imagine, menţionând că este doar o schiță de proiect care urmează a fi detalizată.

118792383 3556034774448138 5296645033302705647 o

În imagine se poate vedea cum ar putea fi organizate treceri pietonale semaforizate la nivelul carosabilului pentru dublarea trecerilor subterane din zona menţionată. Amenajarea a două astfel de treceri la Mall și la str. N. Gheorghiu ar permite segmentarea traficului în trei tronsoane și echilibrarea vitezei de deplasare a automobilelor.

Potrivit lui Victor Chironda, soluţia ar putea preveni formarea veșnicului ambuteiaj de la intersecția străzilor Ciuflea cu București.

O dată a startului transformărilor propuse nu este deocamdată clară.