in ,

OMGOMG LoveLove LOLLOL COOLCOOL

Permisele de conducere pentru maşini cu transmisie automată, tot mai solicitate! Iată câte s-au eliberat în ultimele 27 de luni

Permisele de conducere pentru maşini cu transmisie automată devin pe an ce trece tot mai solicitate! Agenția Servicii Publice a efectuat o analiză şi a constat că există o creștere a solicitanților de permise de conducere la categoria B pentru autovehicule cu transmisie automată.

Să fie acest lucru motivat de faptul că se întâmpină greutăţi la proba pratică cu maşini cu transmisii manuale, ori că peste 85 la sută dintre solicitanți sunt femei?!?

Conform datelor statistice, în anul 2016, numărul persoanelor care au obținut un permis de conducere pentru automobile cu transmisie automată era de 359. Un an mai târziu, în 2017 ,cifra s-a dublat și a ajuns la 774 de permise, dintre care 672 au fost eliberate femeilor.

De la începutul acestui an, 153 de femei și 16 bărbați au primit deja permise pentru autovehicule cu cutie automată.

FOTO: innov8tiv.com

Proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere la categoria B poate fi susținută cu autovehicule cu transmisie automată puse la dispoziția candidaților de către subdiviziunile teritoriale de documentare și calificare a conducătorilor auto din municipiile Chișinău, Bălți și Cahul. Doritorii din celelalte raioane pot solicita examinarea cu mașina școlii auto la care au fost instruiți!

Vezi şi: Modificări majore în procesul de examinare a viitorilor şoferi: Rute noi de peste 21 de km şi câte trei candidaţi într-o maşină

Amintim că, în cazul în care proba practică se susține cu autovehicule cu transmisie automată, pe permisul de conducere obţinut se indică mențiunea corespunzătoare cu dreptul de a conduce numai asemenea autovehicule!

Vezi şi: (foto) Opt obiceiuri ale şoferilor începători care pur şi simplu „ucid” un automobil