in , ,

Piața de automobile noi din Moldova a crescut semnificativ în primul trimestru din 2017

Creștere uimitoare de vânzări ale automobilelor noi în Republica Moldova în primul trimestru din 2017. Astfel în perioada lunilor ianuarie – martie, în țară au fost importate 1.049 de mașini noi față de 834 de exemplare în aceeași perioadă a anului trecut.

Creșterea este cu 25.8% mai mare față de anul 2016 și cu 36.8% mai mare față de aceeași perioadă a anului 2015 când au fost importate 767 de automobile noi.

Ca de obicei cei mai importanți jucători au fost mărcile Dacia, care domină în continuare topul vânzărilor de mașini noi, urmată de Hyundai și Skoda. Pe locurile imediat următoare s-au clasificat mărcile Mercedes-Benz, Suzuki, Toyota, Renault, Ford, Volkswagen în timp ce Volvo încheie clasamentul primelor zece cele mai populare branduri de mașini noi din Moldova în primele trei luni ale anului.

“Cauza principală a creșterii importurilor de automobile noi ar putea fi situația politică ceva mai stabilă în primele trei luni din anul 2017 față de aceeași perioadă a anului 2016, când Republica Moldova se afla într-o perioadă de incertitudine politică. Acum agenții economici par să prindă mai mult curaj, la fel ca și persoanele fizice. Preconizez că importul de automobile noi va crește și mai mult din moment ce va fi adoptată legea ce va interzice importul automobilelor rulate cu o vârstă mai mare de șapte ani.” a declarat Constantin Mihalachi redactorul șef AutoBlog.MD.

Iti place articolul?