in

Pierderi de milioane din cauza unor neînţelegeri. VW anunţă sistarea producţiei lui Golf şi Passat

Volkswagen anunţă într-un comunicat de presă că sistează pentru câteva zile producţia modelelor Golf şi Passat. Măsurile vin în urma unui conflict financiar între constructorul german şi nişte firme care livrează componente.

FOTO: carscoops.com
FOTO: carscoops.com

În total vor fi afectate câteva linii de producţie şi angajaţi de la şase uzine din Germania:

  • Uzina din Emden: Va fi sistată producţia lui VW Passat în perioada 18-24 august. Aproximativ 7.500 de muncitori nu vor putea face nimic.
  • Uzina din Wolfsburg: Câteva linii de producţie a modelului Golf în perioada 22-27 august. Aproximativ 10.000 de angajaţi afectaţi.
  • Uzina din Zwickau: Va fi sistată producţia lui Golf şi Passat în perioada 22-26 august. Circa 6.000 de angajaţi vor fi afectaţi.
  • Uzina din Kassel: Va fi sistat lucrul pe liniile de asamblare a transmisiilor şi sistemelor de evacuare a gazelor de eşapament în perioada 25-29 august. 1.500 de angajaţi vor avea zile libere.
  • Uzina din Salzgitter: Va fi oprită temporar producţia de motoare în perioada 24-30 august. Circa 1.400 de angajaţi nu vor putea face nimic.
  • Uzina din Braunschweig: Producţia câtorva componente a şasiurilor şi părţi din plastic, sistată în perioada 22-29 august. Aproximativ 1.300 de angajaţi vor fi afectaţi.
FOTO: autoblog.gr
FOTO: autoblog.gr

Problemele de producţie au apărut după ce furnizorul de componente pentru cutii de viteze ES Automobilguss a întrerupt livrările către Volkswagen, la numai câteva zile după ce o altă companie germană, Car Trim (produce materiale pentru scaune), a luat o decizie similară.

Furnizorii au adoptat această măsură din cauza unor neînţelegeri cu privire la unele plăţi, dar şi ca urmare a faptului că Volkswagen a solicitat reducerea preţurilor ca parte a programului de a reduce costurile după Dieselgate.

Volkswagen ar putea înregistra pierderi de 40 de milioane de euro pe săptămână din cauza întreruperii producţiei, iar constructorul a anunţat deja că va apela la justiţie pentru ca furnizorii să-şi respecte angajamentele contractuale.

Iti place articolul?