in ,

(video) Pilotul Sergio Perez părăseşte echipa Racing Point pentru că Sebastian Vettel trece la Aston Martin

Cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel va rămâne în Formula 1 după acest sezon, după ce a semnat cu echipa Racing Point despre care, amintim, că din 2021 se va numi Aston Martin Racing!

Racing Point spune că înțelegerea cu pilotul în vârstă de 33 de ani, valabilă pentru minim un sezon, “este o declarație clară a ambiției echipei de a se stabili ca unul dintre cele mai competitive nume din acest sport”.

“Sunt încântat să vă împărtășesc în sfârșit această veste interesantă despre viitorul meu. Sunt extrem de mândru să spun că voi deveni pilot Aston Martin în 2021. Este o nouă aventură pentru mine cu o companie auto cu adevărat legendară. Am fost impresionat de rezultatele pe care echipa le-a obținut în acest an și cred că viitorul arată și mai luminos. Energia și angajamentul lui Lawrence Stroll față de sport este inspirată și cred că putem construi ceva foarte special împreună. Încă mai am atât de multă dragoste pentru Formula 1 și singura mea motivație este să concurez în fața grilei. A face acest lucru cu Aston Martin va fi un privilegiu imens”, a spus Vettel.

sebastian vettel
FOTO: formula1.com

Germanul se afla în discuții cu echipa miliardarului Lawrence Stroll de câteva luni, în urma deciziei Ferrari de a-l lăsa să plece la sfârșitul anului, Carlos Sainz de la McLaren urmând să-i ia locul alături de Charles Leclerc din anul viitor.

Inițial, nu părea să fie un loc pentru Vettel la Racing Point, având în vedere că Sergio Perez a semnat un contract pe mai mulţi ani abia anul trecut, valabil până la sfârșitul lui 2022, în timp ce fiul lui Stroll, Lance, este în celălalt scaun.

Dar, miercuri seara, în ajunul inauguralei Tuscan Grand Prix la Mugello, Sergio Perez a șocat lumea F1, dezvăluind că va părăsi echipa la sfârșitul anului curent și nu are niciun “Plan B”!

Asta a şi deschis calea pentru Racing Point să anunțe că Vettel – care a câștigat patru campionate consecutive cu Red Bull între 2010 și 2013 – se alătură echipei, alături de Stroll, pentru primul lor sezon sub marca Aston Martin Racing.

Iată cum îşi explică decizia Sergio Perez, într-o postare pe contul său de Twitter:

Ehfip1eXgAI2 jp