in ,

Planurile de viitor ale Audi impresionează. Iată ce se va întâmpla în fiecare an

Compania Audi, începând cu anul 2018, va produce şi va lansa în serie câte un automobil hibrid sau unul electric în fiecare an. Despre acest lucru a anunţat unul dintre directorii constructorului german, Rupert Stadler, în cadrul adunării generale şi anuale a Audi.

Audi_1

Primul automobil care va fi produs în masă va fi un crossover propulsat de o unitate electrică, care ar putea fi numit Q6 e-tron. Noutatea va fi asamblată în anul 2018, la uzina Audi din Bruxelles, acolo unde vor fi produşi şi acumulatorii pentru acest model.

Drept prototip va fi luat automobilul experimental g-tron quattro, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt în luna septembrie a anului trecut. Conceptul a fost dotat cu trei motoare electrice, care generau o putere totală de 435 de cai, iar la accelerări intense cifra putea creşte până la 503 CP.

Audi Group invests in the future

Crossoverul era capabil să accelereze până la 100 de km/h timp de 4.6 secunde, iar viteza maximă era limitată la 210 km/h. Prototipul putea să se deplaseze cel puţin 500 de kilometri cu un singur plin de energie.

Mai mult, şeful Audi a confirmat că în 2017 Audi va prezenta noua generaţie a modelului A8. Presa continuă să speculeze că o mare parte din trăsăturile estetice ale noii maşini vor fi preluate de la conceptul prologue, arătat în 2014.

audi prologue coupe

Totodată, Rupert Stadler a declarat că noul A8 va fi primul automobil de serie din lume care va avea cel mai bun sistem de pilotare automată. Sedanul va putea să se deplaseze singur prin oraş şi să facă manevre în ambuteiaje, la viteze de până la 60 de km/h.

Stadler a mai promis că automobile care vor avea autopilot complet funcţional vor apărea pe străzi către 2025.

21275-audi-podtverdila-vyhod-novogo-a8-v-2017-godu

Iti place articolul?