in

Planurile de viitor ale Mitsubishi Motors: 11 maşini noi în următorii trei ani

Conducerea alianței internaționale Renault-Nissan-Mitsubishi a făcut public, în sfârșit, un plan de “salvare” pentru Mitsubishi Motors, 34% din acțiunile căreia aparțin companiei Nissan încă de anul trecut.

Amintim că, datorită scandalului generat după ce s-a aflat că a “manipulat” o serie de teste prezentând date prea mici despre consumul de combustibil, Mitsubishi a încheiat anul 2016 cu indicatori deplorabili: profitul operațional a fost de numai 45 de milioane de dolari, pe când pierderile au fost de 1.76 miliarde de dolari, iar vânzările au scăzut cu 12%, până la 926.000 de maşini (cel mai rău rezultat din ultimii șase ani).

FOTO: wsj.net

Un nou plan intitulat “Drive for Growth” este valabil pentru trei ani. În această perioadă Mitsubishi intenționează să majoreze vânzările cu o treime (până la 1.3 milioane de mașini pe an), iar marja profitului operațional ar trebui să crească de la 0.3% la cel puțin 6%.

Creșterea vânzărilor va avea loc în mod deosebit în SUA, China, Japonia, Australia, precum și în țările aflate în curs de dezvoltare din regiunea asiatică.

FOTO: aosvc.com.ua

Toate eforturile japoneze se vor baza pe consolidarea poziției în segmentele care acum sunt în creștere şi anume cel al crossover-erelor, SUV-urilor şi a pickup-urilor. În toţi aceşti trei ani vor apărea 11 modele, dintre care şase vor fi absolut noi. Printre acestea se numără deja modelele Eclipse Cross și Xpander şi astfel rămân doar nouă.

Cheltuielile pentru dezvoltare trebuie să crească cu 50% şi în 2019 să ajungă la 1.1 miliarde de dolari, iar investițiile în unele proiecte inovative se vor dubla ajungând până la 1.18 miliarde de dolari.

Toate acestea ne oferă speranțe că Mitsubishi în sfârşit va dezvolta o nouă platformă care o va înlocui pe cea numită GS (bază pentru modelele Outlander, ASX, Delica D:5, Eclipse Cross), care este folosită fără modificări semnificative încă din 2005.

FOTO: mitsubishi-motors.ru

În plus, Mitsubishi se așteaptă să crească unificarea produselor și a proceselor de producție în cadrul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Din acest motiv, compania intenționează să reducă costurile asociate cu 1.3% pe an, iar profitul total pentru trei ani al planului Drive for Growth ar trebui să ajungă la 886 milioane de dolari.

Anterior un plan de dezvoltare l-a făcut public şi compania Renault. Acesta a fost numit Drive the Future şi prevede lansarea a 21 de modele noi în următorii şase ani.

Vezi detalii: (video) Planurile de viitor ale Renault Group: 21 de maşini noi până în 2022

Iti place articolul?