Planurile de viitor ale Opel şi Vauxhall: O Corsa electrică, număr mic de platforme şi motoare, profit din 2020

Distribuie:
 • 4
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Companiile Opel și Vauxhall, care în acest an au fost achiziţionate de grupul francez PSA, au făcut public astăzi în cadrul unei conferinţe de presă planul de dezvoltare pentru următorii ani, numit PACE! În primul rând s-a menţionat cu o siguranţă deosebită că Opel va rămâne un brand german, iar Vauxhall unul pur britanic.

Potrivit documentului, producătorii de automobile îşi vor extinde gama de vehicule prin modele noi şi versiuni electrice/hibride ale modelelor deja cunoscute. În special, modelul Grandland X va deveni primul plug-in hybrid al mărcii Opel, iar hatchback-ul Corsa de nouă generaţie va fi un electromobil.

Odată cu lansarea noilor modele, Opel/Vauxhall și întreg grupul PSA intenționează să reducă în mod serios numărul șasiurilor și motoarelor utilizate de toate mărcile!

Astfel, până în 2024 numărul de platforme va scădea de la nouă la două, iar gama de motoare disponibile pentru toate maşini produse de mărcile parte a PSA va fi reprezentată de patru unităţi în loc de zece cât există acum.

Reprezentanţii Opel/Vauxhall au menţionat că acest lucru se va face pentru a putea introduce până în 2024 versiuni electrificate pentru orice model dedicat transportului de pasageri.

Vezi şi: Planurile de viitor ale Mitsubishi Motors: 11 maşini noi în următorii trei ani

De cealaltă parte, reprezentantul PSA a menționat că în 2019, producătorii auto germani și britanici, care anterior aparțineau concernului american General Motors, vor avea în gamă câte un nou crossover construit pe platforma modulară EMP2 a grupului francez. Pe același șasiu vor fi construite viitoarele mașini din segmentul D a Opel și Vauxhall.

Conceptul unui posibil concurent pentru Skoda Kodiaq

Noii proprietari ai companiilor au mai menționat de asemenea că dezvoltarea noilor modele Opel și Vauxhall va avea loc la Rüsselheim, orașul în care se află în prezent sediul central al Opel. Mai mult, acolo vor fi dezvoltate diferite tehnologii pentru întregul grup PSA, printre care unităţi de propulsie cu celulele de combustie, sistemele de pilotare automată și sistem de asistență a șoferului, etc.

Vezi şi: (video) Planurile de viitor ale Renault Group: 21 de maşini noi până în 2022

Carlos Tavares, preşedintele consiliului de directori ai PSA Group (stânga) şi actualul şef Opel Michael Lohscheller

În același timp, PSA a promis că până în 2022 va ajuta Opel să intre pe 20 de piețe noi, însă nu s-a specificat care vor fi acestea. Totodată, vor fi reduse sine costurile autoturismelor germane și britanice cu 700 de euro, precum şi costurile pentru cercetare și dezvoltare.

În urma tuturor celor menționate, grupul PSA intenționează ca până în 2020 Opel și Vauxhall să fie din nou profitabile. Astfel, se doreşte reducerea nivelului de rentabilitate financiară la 800 000 de vehicule şi creşterea profitului operaţional cu 2% până în 2020 (până la 1.1 miliarde de euro) şi cu 6% până în 2026 (până la 1.7 miliarde de euro).

Pierderile zilnice înregistrate de ambele mărci în ultima perioadă, atunci când încă se aflau sub controlul GM, se ridicau la puţin peste trei milioane de euro.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!


Distribuie:
 • 4
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...