in ,

Poliția, ANTA și FISC s-au apucat să verifice centrele de service auto din Chișinău. Ce s-a depistat în prima rundă

Începând cu data de 8 septembrie 2020, ofițerii Inspectoratul Național de Investigații, împreună cu angajații Autorității Administrativă “Agenția Națională Transport Auto” și cei de la Serviciul Fiscal de Stat, au demarat un șir de acțiuni de control în vederea verificării agenților economici ce prestează servicii de deservire a autovehiculelor.

În urma verificărilor s-a constatat că unele întreprinderi, deși sunt autorizate și dispun de actele necesare pentru activitate, nu dispun de Extrasul din Registrul de Activități Conexe, eliberat de ANTA.

Totodată, Agenția informează repetat că întreprinderile pot desfășura activități de autoservice doar în baza înregistrării prealabile în Registru, prin notificare, în modul stabilit, la ghișeul unic la Agenției. Activitățile specifice de autoservice pe care le notifică Agenția se regăsesc la alin. (1), art. 94 din Cod.

Desfășurarea activităților de autoservice cu încălcarea prevederilor sus menționate, fără a fi înregistrate în Registru prin notificare, atrage răspunderea contravențională cu sancționarea acestora conform art. 197 alin. (28), Cod Contravențional, cu aplicarea amenzii de la 60 la 75 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 240 la 270 u.c. aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau cu amendă de la 400 la 450 u.c. aplicată persoanei juridice.

În acest context, Agenția Națională Transport Auto solicită întreprinderilor de autoservice să asigure respectarea condițiilor de notificare pentru genurile de activitate pe care le efectuează și care urmează a fi incluse în Registrul Activităților Conexe, dar și să respecte obligațiunile impuse de actele normative în vigoare.

Acțiunile de control în vederea verificării agenților economici ce prestează servicii de autoservice vor continua, se menţionează într-un comunicat de presă.

Iti place articolul?