in ,

Porsche crede că lansarea unui versiuni electrice a supercarului 911 este fără sens

Compania Porsche consideră că este o idee banală lansarea unei versiuni electrice a supercarului 911. Despre acest lucru a spus August Achleitner, omul responsabil pentru familia de maşinii 911 şi 718, pentru revista australiană Drive.

FOTO: autoevolution.com
FOTO: autoevolution.com

“Considerăm că lansarea în serie a unei versiuni electrice sau hibride a 911 nu are niciun sens. Astfel de versiuni au multe neajunsuri. Da, noi putem construi asemenea maşini, însă ele ar fi foarte grele şi cu un număr mare de “minusuri” pe care noi nu ni le putem permite în automobilele noastre”, a spus Achleitner.

Totodată, top-managerul Porsche nu exclude posibilitatea lansării unui 911 electric. “Poate peste vreo 10 ani situaţia se va schimba”, a adăugat reprezentantul Porsche.

Zvonurile despre lansarea unei versiuni “eco” a 911 sunt de câţiva ani pe Internet. De exemplu, în 2014 a apărut o imagine brevetată a Porsche în care este arătat procesul de încărcare a unui sportcar hibrid.

FOTO: 4wheelsnews.com
FOTO: 4wheelsnews.com

În prezent Porsche se ocupă de dezvoltarea sportcarului electric Mission E, care va fi făcut pe baza conceptului cu acelaşi nume, arătat în toamna anului trecut. Prototipul are o unitate de propulsie cu 600 de CP, sistem de tracţiune integrală şi roţi directoare pe spate.

Automobilul va putea accelera până la 100 de km/h în 3.5 secunde, iar autonomia de drum va constitui 500 de kilometri.

În proiectul Mission E au fost investiţi peste 700 de milioane de euro. Modelul va fi lansat în serie către anul 2020.

Vezi şi: (video) Mini documentar: Cum a fost creat prototipul electric Porsche Mission E

porsche_mission_e_concept_4

Iti place articolul?