in ,

Poze spion: Noul BMW X4 M40i va lupta pentru simpatia clienţilor cu Mercedes-AMG GLC 43

BMW continuă să testeze noua generaţie a SAC-ului (Sports Activity Coupe) cu accent sportiv X4. Careva informaţii oficiale despre acesta încă nu s-au dezvăluit, însă se ştie că va debuta în minim două versiuni de performanţă. Una dintre ele ar fi fost surprinsă de fotografii Automedia pentru AutoBlog.MD în Munchen.

Mai multe entităţi media din occident dau asigurări că în imaginile din acest articol a fost văzut la teste noul BMW X4 M40i. Aceasta va fi poziţionată în segmentul global drept un concurent pentru modelul Mercedes-AMG GLC 43.

Din informaţii neoficiale, aflăm că sub capota tuturor modelelor “înfierbântate” BMW X3 şi BMW X4 vor sta agregate pe benzină cu şase cilindri în linie, preluate de la BMW M3 sau M4. Pentru versiunea M40i puterea va fi redusă până la 360 de cai, în timp ce pentru un posibil BMW X4 M aceasta va constitui cel puţin 430 de CP. Ultimul model ar putea concura deja cu acelaşi Porsche Macan Turbo.

Vezi şi: Poze spion: Noul BMW X4 apare în 2018 şi este deja testat

Şi la baza acestui model va sta noua platformă modulară CLAR, datorită căreia construcţia maşinii va fi făcută în mare parte din aluminiu şi oţel dur. Acest lucru va duce şi la micşorarea greutăţii cu aproximativ 100 de kilograme.

Amintim că BMW X4 este un model relativ nou în gama mărcii bavareze, lansat în 2014, însă producătorul ar fi decis că ar fi logic să-l actualizeze odată cu fratele său X3 care a fost dezvoltat mai bine de şapte ani în urmă. Respectiv, întâi va fi organizată premiera lui noului BMW X3, după care pe piaţă va apărea şi “noul” X4, cel mai probabil în 2018.

TOATE ARTICOLELE CU MAŞINI ÎN POZE SPION

Iti place articolul?