in ,

Poze spion: Viitorul SEAT Ateca Cupra va fi cel mai scump model din istoria mărcii

Fotografii Automedia au văzut la teste prototipul noului crossover sport SEAT Ateca Cupra. Potrivit colegilor care ne-au oferit aceste imagini, sub caroseria acestui Ateca FR se ascund nişte componente mult mai interesante.

SEAT Ateca Cupra poze spion 9

Prototipul surprins la teste totuşi are câteva deosebiri de un Ateca FR. Una dintre ele este vizibilă – maşina de teste nu are faruri anti ceaţă şi cel mai probabil s-a renunţat la ele pentru a optimiza curenţii de aer în vederea răcirii motorului.

Viitorul SEAT Ateca Cupra va primi un set tradiţional de accesorii şi modificări prin care modelele Cupra sunt bine cunoscute pe piaţă. Printre acestea se numără mecanisme de frânare mai performante, un kit exterior aerodinamic modificat, jante masive cu anvelope cu profil redus, o suspensie resetată şi un design sport al habitaclului. De asemenea, vopseaua caroseriei ar trebuie să fie un mată, jantele din aliaj, iar terminaţiile duble (patru la număr).

https://youtu.be/ssz44BW-h2Y

Preliminar vorbind, sub capotă ar putea fi instalat un TSI de 2.0 litri care va pune la dispoziţie 300 de CP şi 380 Nm de cuplu. Alături de o tracţiune integrală şi o transmisie automată, acceleraţia de la 0-100 km/h ar trebui să se facă în cel mult 6.0 secunde.

Dacă cea mai scumpă versiune SEAT Ateca ajunge în prezent la 35.000 de euro, varianta Cupra va mări preţul până la aproximativ 41.000 de euro şi astfel modelul va deveni cel mai scump din istoria mărcii.

Premiera lui SEAT Ateca Cupra ar putea avea loc în această toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt.

TOATE ARTICOLELE CU MAŞINI ÎN POZE SPION