in ,

Premieră: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. Patru roţi ţin o fortăreaţă de peste 5 tone!

Concernul german Daimler a prezentat oficial varianta blindată a limuzinei luxoase Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard de generaţie nouă. Primii clienţi îşi vor primi maşinile în a doua jumătate a anului 2017.

mercedes-maybach-s-600-pullman-guard_1

Noul sedan Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard nu se deosebeşte practic de nimic de modelul obişnuit S 600 Pullman. Automobilul a primit un logo Maybach mai sus de aripile posterioare, portiere şi geamuri alungite.

Limuzina măsoară în lungime 6.500 de mm, ceea ce este cu 1.053 mm mai mult decât un sedan obişnuit Mercedes-Maybach. În acelaşi timp maşina a devenit mai înaltă cu 100 de mm, iar dimensiunea ampatamentului constituie 4.418 mm.

Masa de facto a maşinii este de 5.1 tone, iar cea maximă autorizată poate atinge 5.6 tone!

Vezi şi: (foto) Primul Mercedes-Maybach S600 Pullman a ajuns în China. Iată cum arată

mercedes-maybach-s-600-pullman-guard_0

Confortul şi protecţia este asigurată de portierele şi geamurile care sunt foarte bine dotate. Primele au nişte motoare electrice pentru putea fi deschise, deoarece sunt atât de grele încât să le trânteşti ca uşa unui microbuz din Chişinău nu îţi va reuşi :). Geamurile însă, acoperite cu policarbonat la interior, sunt acţionate cu ajutorul unor mecanisme hidraulice.

Noua limuzină blindată are cel mai mare nivel de protecţie VR9 (conform directivei ERV 2010). Din cauza instalării armurii suplimentare greutatea automobilului a crescut până la 5.100 de kilograme. Maşina ştie să protejeze pasagerii de la interior de atacuri balistice sau explozii.

mercedes-maybach-s-600-pullman-guard_11

Printre dotări se numără un acumulator de rezervă pentru pornirea de urgenţă a vehiculului, staţie radio cu două canale, sistem de comunicare cu mediul exterior (un microfon şi un megafon), sirene, lumini intermitente, etc.

Toată această fortăreaţă pe patru roţi este pusă în mişcare de un motor V12 twin-turbo care generează 530 CP şi 830 Nm de cuplu. Viteza maximă este limitată la 160 de km/h.

În Germania o asemenea maşină are un preţ de cel puţin 1.4 milioane de euro.

Vezi şi: (foto) Premieră! Dacă ai nevoie de protecţie maximă poţi cumpăra acum un Mercedes-Maybach S600 Guard