in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Audi SQ7

Compania Audi, în cadrul unui eveniment special organizat în Ingolstadt, a prezentat versiunea “fierbinte” a tot-terenului Q7 – SQ7. Modelul are sub capotă un motor diesel tri-turbo (două turbo compresoare şi un compresor acţionat electric). Ultimul element vine să compenseze întârzierea în timp ce propulsorul lucrează la turaţii mici.

Cu astfel de puteri, crossoverul german atinge prima sută de kilometri la oră cu 0.1 secunde mai încet (4.8 secunde) decât un Range Rover Sport SVR.

Audi SQ7 a primit un motor diesel absolut nou, cu opt cilindri şi un volum de 3.956 cm3. Puterea total generată este de 435 de cai şi 900 Nm de cuplu, ultimul fiind disponibil în totalitate între 1.000 şi 3.250 rpm.

Agregatul turbo este cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte şi un sistem de tracţiune integrală cu un diferenţial central Torsen. Cei pretenţioşi îşi pot comanda opţional un diferenţial spate activ.

Alături de un sistem de direcție integrală şi o suspensie pneumatică, cel care va sta în spate volanului poate ajunge uşor la viteza maximă de 250 de km/h. Consumul de combustibil anunţat este de 7.4 litri/100 de km, iar nivelul emisiilor CO2 nu depăşeşte 194 g/km.

În calitate de opţiuni pentru Audi SQ7 se pot comanda: mecanisme de frânare mai eficiente (carbono-ceramice), diverse tipuri de jante cu dimensiuni 20-22 de inci, blocuri optice Matrix, habitaclu cu şapte scaune, un sistem audio premium marca Bang & Olufsen cu 23 de difuzoare şi o putere de 1.920 de waţi, sistem de divertisment pentru pasagerii din spate cu tablete pe baza sistemului de operare Android, punct de acces Wi-Fi cu posibilitatea de conexiune la reţele 4G LTE.

Mai mult, sunt disponibili 24 de asistenţi electronici, printre care şi un sistem de cruise control adaptiv, prin care maşina poate conduce singură când se află în ambuteiaje.

Comenzile din Europa vor fi procesate în această primăvară. Preţul de start – 89.900 de euro.

Iti place articolul?