in ,

Presa a explodat când a aflat ce maşină i-a cumpărat premierul Marii Britanii soţiei sale

Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, i-a cumpărat soţiei sale un hatchback Nissan Micra la mâna a doua. Oficialul a plătit pentru aceasta doar 1.495 de lire sterline.

O fotografie, drept dovadă, cu neașteptatul client, a fost publicată pe Facebook de către directorul salonului auto Iain Harris, care ulterior a povestit jurnaliştilor de la The Guardian cum s-a întâmplat totul.

FOTO: theguardian.com
FOTO: theguardian.com

Salonul auto Witney Used Car Centre, care se ocupă de realizarea maşinilor second-hand, se află tocmai la 120 de km de Londra. Vinerea trecută, 20 mai, pe Harris l-au telefonat persoane din paza de corp a premierului şi i-au spus ca acesta să se reţină după serviciu cu încă jumătate de oră, până la 17:30, pentru că premierul va veni şi va cumpăra o maşină personal.

Harris a crezut iniţial că este o farsă a prietenilor săi, însă când a văzut că la ora 17:23 a venit premierul ţării, atunci el a înţeles că apelul a fost unul real.

David Cameron s-a orientat şi a explorat un Nissan Micra de culoare albastră închisă şi care a parcurs 148.000 de kilometri. Proprietarul salonului crede că prim-ministrul a ales această maşină din timp, on-line.

Însă, Cameron nu a achitat iniţial suma, ci s-a întors încă o dată la salon a doua zi dimineaţa.

Iain Harris l-a deservit pe Cameron ca pe un client obişnuit şi nu i-a propus nicio reducere: “Premierul a achitat exact cât era indicat în lista de preţuri”.

Harris le-a mai spus jurnaliştilor că vânzarea maşinii a fost una obişnuită, aşa cum o face el în fiecare zi, iar bărbaţii care îi asigurau paza premierului au fost uimiţi.

Iti place articolul?