in ,

Presa asiatică: Hyundai Motor Group ar putea cumpăra FCA la mijlocul anului 2019

Se pare că Hyundai Motor Group şi-a format o tactică şi a ocupat acum o poziţie de aşteptare pentru a face în viitorul apropiat una dintre cele mai importante achiziţii din istoria sa.

Potrivit Asia Times, directorul general al grupului sud-coreean Chung Mong Koo vrea să facă conducerii Fiat Chrysler Automobiles o ofertă. Se presupune că afacerea poate avea loc după ce acțiunile FCA îşi vor pierde semnificativ din valoare.

hyundai fca
FOTO: dodajgas.mk

Vezi şi: Un analist explică cum Hyundai Motor Group ar putea deveni cel mai mare producător auto din lume

Potrivit informaţiilor din presa asiatică, planul de a cumpăra FCA a fost inițiat de șeful Elliott Management Paul Singer, un om de afaceri care a investit în Hyundai Motor Group în primul trimestru al acestui an aproximativ un miliard de dolari.

Acest lucru s-ar putea întâmpla prin luna mai a anului viitor, după plecarea lui Sergio Marchionne din postul său, atunci când va avea loc şi întâlnirea acţionarilor FCA. Apropo, el însuşi a spus anterior că astfel de tranzacții nu vor fi încheiate până la sfârșitul acestui an.

fca

Această posibilă mişcare de pe piaţa auto ar putea fi legată de faptul că FCA nu prea are succes în Asia, în timp ce Hyundai Motor Group are acolo afaceri destul de eficiente. În plus, se ştie că între Statele Unite ale Americii şi Coreea de Sud este încheiat un acord profitabil în ceea ce priveşte industria auto, însă iată relaţiile economice dintre SUA şi Uniunea Europeană se înrăutățesc tot mai mult în ultima vreme.

Zvonurile că grupul FCA ar putea fi luat sub aripa altui concern nu sunt o noutate. Primele informaţii în acest sens au apărut în anul 2015, atunci când s-a raportat că FCA va trece sub controlul PSA, iar cu o lună mai târziu s-a comunicat despre o posibilă fuziune cu General Motors, precum și achiziționarea brandului Jeep de către Great Wall Motor Company, Guangzhou Automobile Group sau Dongfeng.

Din toamna anului trecut, publicațiile străine au raportat deja că intenții mai serioase sunt demonstrate de Hyundai Motor Group.

Vezi şi: Surse: Concernul FCA este de vânzare şi deja există câteva corporaţii auto interesate

hyundai logo

Nu este nimic surprinzător în această privință, deoarece unele mărci care sunt parte a FCA se confruntă cu dificultăți serioase pe aceste sau pe acele piețe. De exemplu, Chrysler a vândut aproximativ 188.500 de mașini în SUA în ultimul an, ceea ce este de peste trei ori mai puțin decât în ​​2005! În Europa, compania, de fapt, și-a încetat activitatea.

Dodge în ultimul an vândut în SUA aproximativ 447.000 de automobile, ceea ce este de peste două ori mai puţin decât în 2007. Chiar mai rău este cazul FIAT. Brandul legendar a vândut aproximativ 26.500 de automobile în Europa în 2017, care este cu peste 50% mai puţin decât în ​​2015. În China, vânzările FIAT în ultimii trei ani au scăzut de peste 25 de ori – de la 68.090 de vehicule în 2014 până la aproximativ 2.300 anul trecut!

Dintre toate mărcile FCA, cea mai puternică creștere puternică o arată Jeep. În ultimii ani, compania şi-a majorat mai multe decât dublu vânzările pe piaţa europeană. O situaţie similară există şi în Statele Unite, acolo unde dealerii mărcii vând cel puţin 800.000 de maşini pe an.

Amintim că Fiat Chrysler Automobiles este compus din brandurile: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Ram Trucks, dar şi subsidiarele industriale Comau, Magneti Marelli, Mopar şi Teksid. Hyundai Motor Group îi aparţin brandurile Hyundai, Genesis şi KIA, alături de alte câteva zeci de companii care se ocupă de construcţii, metalurgie şi piese auto.

Vezi şi: Surse: Grupul Jaguar Land Rover intenţionează să cumpere un producător de maşini de lux

buton subscribe