in ,

Presa germană: Porsche a părăsit campionatul WEC şi respectiv nu va mai participa în cursa de la Le Mans

Porsche a părăsit campionatul curselor de anduranţă WEC şi nu va mai participa în acesta dup sfârşitul sezonului actual. O decizie în acest sens a fost luată ieri de conducerea grupului VW pentru a reduce din cheltuielile masive, scrie GT Spirit cu referire la informaţia exclusivă pe care o deţine Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Potrivit presei germane, anual, suma totală de bani pe care a cheltuit-o Porsche în WEC se ridică la 250 de milioane de euro.

Anterior, acum câteva săptămâni, s-a speculat că producătorul german de automobile intenționa să se retragă din serie, în ciuda faptului că a dominat sezonul până acum, inclusiv prin câștigarea pentru a 19-a oară a cursei celebre de 24 de ore de la Le Mans.

Interesant este că decizia vine după doar câteva zile de la anunţul făcut de Mercedes care a zdruncinat autosportul german, dar şi la aproape un an de când Audi de asemenea a părăsit WEC. Deocamdată nu se cunosc planurile de viitor ale Porsche, însă participarea în Formula E ar fi o opţiune, după ce tot mai mulţi constructori s-au orientat spre această serie.

Respectiv, Toyota va râmâne singurul producător auto care va concura în categoria LMP1 în sezonul următor, asta dacă nu vor lua şi niponii o decizie asemănătoare. În cazul în care şi Toyota va părăsi WEC, organizatorii seriei ar putea închide categoria LMP1, asta deoarece categoriile LMP2 şi GTE sunt mai competitive. De exemplu, BMW intră în curând în GTE, iar în LMP2 s-au înregistrat rezultate semnificative, mai ales în acest an, la Le Mans.

Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm o reacţie oficială care va confirma sau va infirma acest lucru.

Iti place articolul?