in

Preşedintele Dacia ar putea fi noul şef al companiei AutoVAZ din Rusia

Unul dintre principalii candidaţi la funcţia de director al companiei AutoVAZ este Nicolas Maure. Francezul este în prezent şeful grupului Renault în România şi preşedintele Dacia, scrie Vedomosti.

FOTO: hotnews.ro
FOTO: hotnews.ro

Decizia finală şi numele noului director al producătorului rus se va afla pe 15 martie. Acesta îl va înlocui pe suedezul Bo Inge Andersson, a cărui demisie a fost anunţată anterior de compania Alliance Rostec Auto BV. Firma a fost creată în 2012 de către alianţa Renault-Nissan şi corporaţia Rosteh pentru a controla AutoVAZ.

Potrivit directorului Rosteh, Serghei Chemezov, decizia de a-l demite pe Andersson vine în urma unor pierderi de 75 de miliarde de ruble, pe care concernul le-a pierdut sub conducerea lui.

FOTO: rbc.ru
FOTO: rbc.ru

Specialistul suedez nu a dorit să colaboreze cu întreprinderile autohtone, ci s-a orientat pe livrări de piese doar de la grupul Renault-Nissan. Ca urmare a deprecierei monedei naţionale, cheltuielile s-au mărit simţitor.

Amintim că Bo Inge Andersson a fost desemnat director al AutoVAZ în luna noiembrie a anului 2013. Până atunci acesta era şefului grupului GAZ.

What do you think?