in

Prima persoană din lume care va conduce trei mari producători auto ar putea fi Carlos Ghosn

Directorul general al companiilor Renault şi Nissan Carlos Ghosn ar putea deveni şi şeful consiliului de directori a companiei Mitsubishi Motors.

Astfel, francezul cu origini libiene şi braziliene va deveni primul om care va conduce concomitent trei mari producători de automobile, scrie Bloomberg cu referire la sursa proprie de informaţie.

FOTO: southcoastsun.co.za
FOTO: southcoastsun.co.za

În prezent Carlos Ghosn nu numai că administrează alianţa Renault-Nissan, dar şi conduce cele două companii auto în mod individual. Mai mult, Ghosn a fost în perioada 2013-2016 şef al consiliului de directori a AutoVAZ.

Deocamdată Mitsubishi Motors şi alianţa franco-japoneză nu au comentat posibila desemnare a noului top manager.

FOTO: lejdd.fr
FOTO: lejdd.fr

Compania Nissan a devenit în această primăvară cel mai mare acţionar a Mitsubishi Motors. Al doilea cel mai mare producător auto japonez a cumpărat 34% din hârtiile de valoare Mitsubishi, cheltuind 2.17 miliarde de dolari.

Alţi acţionari a brandului japonez sunt Mitsubishi Motors Heavy Industries, Mitsubishi Corporation şi The Bank of Tokyo.

Vezi mai multe: (video) Nissan a cumpărat o treime din acţiunile Mitsubishi Motors

FOTO: suntimesmedia
FOTO: suntimesmedia

Nissan a profitat şi a cumpărat o cotă parte din Mitsubishi după ce aceasta din urmă a recunoscut că a falsificat testele de consum pentru o serie de automobile cu motoare mici.

După ce s-a aflat “păcatul”, valoarea acţiunilor Mitsubishi Motors a scăzut cu 15%.

Iti place articolul?