in ,

COOLCOOL

Primarul Ion Ceban, despre parcările din Chişinău: “Vom crea o hartă cu locurile legale”

Autorităţile s-au apucat să urgenteze găsirea de soluţii pentru problema parcărilor haotice din municipiu. Anunţul a fost făcut public chiar de către primarul general Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Printre altele, edilul capitalei a notat că în prezent este în proces de elaborare o hartă electronică a parcărilor cu plată din capitală, cele care sunt în prezent în gestiune privată. Pe această platformă vor fi plasate şi străzile unde este permisă parcarea maşinilor pe carosabil.

În plus, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, de comun cu Inspectoratul Naţional de Securitate Publică al IGP, lucrează la evaluarea străzilor din zona centrală a oraşului, acolo unde se poate începe proiectul pilot de sistematizare a parcajelor. Astfel, se vor oferi pentru posesorii de automobile locuri de parcare legal amenajate, marcate şi semnalizate.

“Ulterior, cei care îşi vor lăsa maşina la nimereală vor fi amendaţi, iar mijlocul de transport le va fi evacuat”, a spus Ion Ceban.

Primarul de Chişinău mai ţine să explice de ce nu este posibil de creat mai multe locuri de parcare în centrul oraşului decât acum. Vezi textul integral al postării:

❗️Am cerut să fie urgentat conceptul și procesul cu privire la crearea parcărilor în capitală. Să se înceapă…

Gepostet von Iv Ceban am Montag, 21. September 2020

Vezi şi: