Primele imagini! Noile VW Arteon Shooting Brake şi VW Tiguan facelift se pregătesc pentru debut

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Volkswagen a anunțat un plan de extindere a familiei Arteon încă în urmă cu doi ani și jumătate – la doar câteva luni după debutul modelului de bază. Era vorba despre Arteon într-o caroserie break, dar abia acum o astfel de maşină este pregătită pentru lansare.

Colegii din China de la portalul Autohome au publicat primele imagini ale acestui automobil, care local poartă în continuare denumirea veche Volkswagen CC. Modelul este realizat de întreprinderea comună FAW Volkswagen.

Conform informațiilor preliminare, premiera îi va avea loc deja în prima jumătate a anului curent. Cu o probabilitate ridicată, producția noii variante Arteon ar putea fi stabilită şi la uzina germană a companiei, de acolo de unde ies în prezent liftback-urile originale.

Judecând după primele imagini, break-ul Arteon nu este chiar foarte spaţios, pentru aceasta existând Passat. Modelul va fi mai degrabă o analogie a unor maşini ca Porsche Panamera Sport Turismo sau pensionatul deja Mercedes-Benz CLS Shooting Brake, doar că mai accesibil.

Este interesant faptul că mașina din imagini are atribute „off-road” precum nişte inserţii negre pe marginile caroseriei. Noul VW Passat Alltrack se deosebeşte printr-un decor similar. Sub capota maşinii în specificaţie chineză, cel mai probabil, va exista un motor turbo pe benzină, cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, în două opțiuni (186 și 220 CP), ambele cuplate la o cutie robotizată DSG cu şapte trepte.

Ca şi Volkswagen-ul CC de bază, care în China este disponibil exclusiv cu tracțiune față, noul break ar putea păstra această schemă, dar nu este exclus ca o tracţiune integrală 4MOTION să fie oferită pe această maşină în caz că va apărea pe alte pieţe.

Practic paralel cu această scurgere de informaţii, în spaţiul online a apărut prima fotografie în care un martor ocular a surprins modelul VW Tiguan facelift! Într-un oraş necunoscut acesta participa complet fără camuflaj la o sesiune foto, cel mai probabil pregătindu-se pentru premieră.


Schimbările care vor fi aduse de facelift se rezumă la o nouă parte frontală pentru maşină, una combinată cu cea a noului Golf, inclusiv prin farurile noi care cel mai probabil sunt identice cu cele ale hatchback-ului. Exemplarul din imagine ar mai fi în echipare R-Line şi aici vedem că deja lipsa unor proiectoare anti ceaţă

Crossoverul se va mai alege cu bare de protecție reproiectate, noi aripi frontale şi noi jante la alegere. Cel mai probabil stopurile îşi vor păstra forma, însă structura lor interioară va suferi modificări. Încă o schimbare ar putea fi apariţia denumirii modelului cu litere de tipar, sub logoul de pe hayon, aşa cum am văzut pe noul Golf sau Touareg.

Premiera modelului actualizat ar putea avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi:

(foto) Felicitarea primită de mai mulţi jurnalişti de la VW. Acum un an la fel anunţa despre o viitoare premieră

(foto) Premieră: Ediţia limitată şi exclusivistă Volkswagen Arteon 4MOTION R-Line „Edition”

Incredibil! Anunţul de ultimă oră făcut de marca Volkswagen


Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...