(video/update) Mazda arată prototipul e-TVP! Ceea ce ascunde vom vedea pe un model de serie

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 06.09.2019) Mazda a arătat primul său electromobil sub forma unui prototip funcţional care se află ascuns sub caroseria unui CX-30 de serie.

Maşina se numeşte Mazda e-TPV (Electric Technology Prove-Out Vehicle) şi a fost demonstrată acum câteva ore unui grup restrâns de jurnalişti, care au şi testat-o, în cadrul Mazda Global Tech Forum 2019 din Oslo, Norvegia.

Careva informaţii detaliate nu au fost făcute publice, însă din ceea ce am reuşit să aflăm, acest CX-30 are un singur motor electric ce produce 143 de CP şi 265 Nm de cuplu. Bateria are o capacitate de 35.5 kWh. Din imaginile ataşate putem vedea cum sunt poziţionate toate agregatele, posibil pe o platformă nouă dedicată.

Deocamdată este folosit pentru teste, iar viitoarea mașină electrică de serie va arăta complet diferit. Premiera sa este confirmată pentru Salonul Auto de la Tokyo, în ultimele zile a lunii octombrie. Producţia îi va demara în 2020.

Vezi şi: Mazda va relansa motorul rotativ din 2020! Va putea consuma GPL şi se va găsi pe un electromobil


(11.06.2019) Primul electromobil Mazda apare în 2020! Îl face cu forţe proprii, fără implicarea Toyota

Mazda oferă noi detalii cu privire la electrificarea gamei sale de modele. Directorul executiv al constructorului japonez a dezvăluit când va lansa primul model electric, dar și primul plug-in hybrid.

Primele informații cu privire la noile mașini ecologice marca Mazda au apărut în presă toamna trecută. Știam că producătorul nipon urmează să introducă pe piață un model electric și unul plug-in hybrid, dar era neclar dacă acestea vor fi dezvoltate pe o platformă comună concepută împreună cu Toyota, în urma unui parteneriat încheiat între cele două companii tocmai cu acest scop.

FOTO: bloomberg.com

Într-un interviu acordat publicației Automotive News Europe, directorul executiv al Mazda, Akira Marumoto, a confirmat faptul că primul model electric va ieși de pe liniile de asamblare în anul 2020. Ulterior, în perioada 2021-2022, constructorul din Hiroshima urmează să lanseze mai multe vehicule plug-in hybrid.

În plus, Marumoto a infirmat zvonul conform căruia noua mașină electrică Mazda ar fi construită pe o platformă comună cu Toyota:

Dezvoltăm o nouă arhitectură pentru vehicule electrice împreună cu Toyota, dar întâi vom introduce propriul nostru vehicul electric pe o platformă Mazda, în 2020”.

Referindu-se în continuare la parteneriatul strategic cu Toyota, Akira Marumoto a exclus și posibilitatea de a dezvolta motoare cu ajutorul celeilalte companii:

„Nu dezvoltăm nici un motor cu Toyota. Mazda este o companie mică, deci trebuie să ne axăm pe propria unicitate și cred că motoarele noastre sunt cât se poate de unice. Dacă am împărți propulsoarele noastre cu alți constructori, acest lucru ne-ar dilua unicitatea”.

Mazda Kai Concept

Înainte de apariţia unei noi generaţii de motoare (mai exact a unei evoluţii Skyactiv-X, dar şi posibil a unor agregate diesel cu aceeaşi tehnologie), unitatea originală va înlocui o mare parte a celor vechi, iar prima apariţie pe un model de serie a modelului cu tehnologie cu aprindere combinată are loc prin noua Mazda3, urmat de noul CX-30.

Vezi şi: Mazda pregăteşte noi motoare cu şase cilindri în linie pentru a intra mai cu succes în segmentul premium


Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...