in ,

Primul electromobil Volvo va fi XC40! Când va fi lansat şi ce va urma după

Aspirațiile de electrificare ale Volvo vor ajunge în curând la un alt nivel.  Potrivit Autocar, designerul-şef al mărcii Thomas Ingenlath a confirmat că prima mașină electrică Volvo va fi o versiune a modelului XC40 și va fi introdusă anul viitor după lansarea modelului Polestar 2.

FOTO: digitaltrends.com

Ingenlath, atunci când a vorbit la dezvăluirea noului sedan S60, a declarat că Volvo Cars va produce doar versiuni electrice ale automobilelor sale curente, mai degrabă decât să facă un EV complet nou, menţionând gama Volkswagen I.D. ca exemplu.

După lansarea modelului XC40 EV în 2019, Volvo va introduce noul XC90 EV în 2021, acesta din urmă urmând să fie produs la noua fabrica Volvo din Charleston, Carolina de Sud!

Vezi şi: Primele detalii despre noul XC90! Va fi primul Volvo care va avea tehnologia Highway Assist

“Nu mai este un secret că primul Volvo complet electric va merge pe acelaşi drum cu XC40. Va veni foarte curând după Polestar 2. Primul nostru electromobil nu va fi unul “exotic”, însă al doilea va fi următoarea generaţie XC90″, a explicat Ingenlath.

Vezi şi: (foto/video) Noul Volvo XC40 a devenit mai accesibil pentru că are un nou preţ de start în Moldova

“Acesta va fi planul general al felului în care electrificarea va veni în gama de produse Volvo. Nu vom stabili alte produse pe lângă hibrizii noștri, vom introduce electrificarea ca variantă de unitate de propulsie în cadrul portofoliului existent de modele.

Ați putea spune că este ceva diferit de multe dintre brandurile care produc maşini în masă. Dar este cam greu să înțeleg cum va funcționa planul lor pe termen lung. Electrificarea este viitorul industriei de automobile, deci cum te descurci de îndată ce ajungi la majoritatea mașinilor electrice? Cum te descurci în portofoliul tău? Cred că este mult mai natural să spunem că există o variantă de propulsie care, în timp, va prelua majoritatea vehiculelor vândute”, a adăugat el.

XC40 EV și XC90 EV vor utiliza un set de acumulatori din litiu-ion, la fel ca și Polestar 1 și 2. Primul va fi oferit alături de XC40 T5 Twin Engine (plug-in hyibrid). Astfel, până în 2025, Volvo își propune ca 50% din volumul vânzărilor să fie alcătuit doar din modele electrice.

Vezi şi: (foto) Beijing 2018: Premieră – Noul Volvo XC40 T5 Twin Engine îl vor avea deocamdată doar chinezii

În timp ce Volvo continuă să-și extindă electrificarea în portofoliul de modele prin introducerea unor variante suplimentare în gama actuală, Ingenlath a mai menţionat că Polestar, o companie pe care și el o conduce, ar putea fi folosită pentru a dezvolta modele individuale de mașini electrice.

“Cu siguranță nu vrem să ducem la un sfârşit ceva ce este de succes, precum proaspătul XC40, doar pentru că motoarele cu combustie vor dispărea. Pentru a ne uita la noi formate, noi caroserii și elemente netradiționale, am înființat compania Polestar pentru a avea grijă de acest scop al domeniului. Am dezvoltat o strategie: electrificarea completă a gamei Volvo, făcând din ea o parte naturală a ofertei și, în același timp, dezvoltarea unor elemente neconvenționale noi în marca Polestar”.

Volvo, în prezent deținută integral de gigantul chinez Geely, va lansa o versiune electrificată a fiecărui model din gama sa din 2019. Fiecare Volvo va fi oferit în cele din urmă cu o opțiune mild hybrid, plug-in hybrid sau cu baterii electrice.

Amintim că odată cu lansarea noului S60, producătorul suedez de automobile a încetat să-l mai ofere într-o motorizare diesel.

Vezi şi: (video) Test Drive: Volvo XC40 – Mașina Anului 2018 în Europa

Iti place articolul?