in ,

LoveLove WTFWTF OMGOMG LOLLOL COOLCOOL AngryAngry

Primul Ferrari electric va produce un sunet mai neobişnuit

Nu va avea de ales! Şi Ferrari este obligată să înceapă să dezvolte mașini electrice, deoarece fără ele pur şi simplu va pierde accesul la unele piețe cheie în viitor. Unele detalii interesante despre primul model cu emisii zero al companiei italiene au devenit cunoscute de curând.

ferrari f8

Motorul cu combustie internă a fost și rămâne partea principală a oricărui Ferrari – așa a spus şi a lăsat moștenire marele și teribilul fondator al companiei, Enzo Ferrari. Cu toate acestea, noile vremuri impun noi cerințe: Uniunea Europeană și Regatul Unit “separatist” au anunțat că vor să renunţe complet la emisiile de CO2 provocate antropogen, acestea fiind în opinia multora direct responsabile de cauzarea încălzirea globale. Deşi nocivitatea adusă de emisiile de CO2 și de încălzirea globală nu este dovedită științific şi chiar dacă rapoartele IPCC (Grupul interguvernamental privind schimbările climatice) cu privire la această chestiune nu se ridică la nicio critică, pentru un motiv oarecare sunt luate în considerare.

Pe scurt, producătorii auto sunt obligați să treacă la mașini electrice pentru a opri generarea de CO2 “rău intenționat”. Companiile mari care nu vor avea electromobile riscă amenzi uriaşe de mediu, iar cele mici și mijlocii trebuie să-și mențină cumva prezența în țările în care se intenționează introducerea unei interdicții privind vânzarea de mașini cu motoare cu combustie internă.

Ferrari este acum, apropo, o companie medie în ceea ce privește vânzările: anul trecut a vândut peste 10.000 de mașini, iar acum este obligată să reducă sistematic emisiile de CO2 în mediu pentru întreaga gamă de modele. Pentru a face acest lucru într-o fază iniţială trebuie cel puțin să producă modele PHEV, iar anul trecut a apărut prima astfel de mașină – Ferrari SF90 Stradale, capabilă să ruleze doar cu energie electrică pe o distanţă de până la 25 km.

ferrari sf90 stradale 5

Colegii de la Autocar s-au arătat interesaţi de primul Ferrari pur electric, asta pentru că după 2035, Regatul Unit intenționează să interzică vânzarea de mașini cu motoare cu combustie internă (poate chiar şi mai devreme, din 2032), inclusiv ca parte a sistemelor de propulsie plug-in hybrid. Jurnaliștii l-au întrebat pe directorul comercial al Ferrari, Enrico Galliera, dacă firma italiană va rămâne pe piața britanică după 2032 și au primit un răspuns afirmativ.

Lucrările asupra primului Ferrari electric sunt deja în curs de desfășurare. Chiar în luna ianuarie din acest an în reţeaua virtuală globală au apărut nişte scheme brevetate ale unităţii de propulsie fără emisii. Imaginea arată că modelul va avea un sistem de tracţiune integrală, iar de mişcarea fiecărei roţi va răspunde câte un motor electric compact, care va funcţiona în tandem cu câte o cutie de viteze individuală.

Cu toate acestea, maşina nu va apărea pe piaţă înainte de 2025, deoarece tehnologiile mobile electrice, potrivit Ferrari, sunt încă foarte “crude” și nu permit crearea unei mașini cu adevărat remarcabilă, aşa cum trebuie să fie fiecare produs al mărcii italiene. În mare parte acest lucru se referă la tehnologia bateriei care este disponibilă în prezent.

“Credem cu tărie că tehnologia bateriilor nu este încă suficient de dezvoltată pentru a satisface nevoile unei supermașini. În următorii cinci ani, nu credem că tehnologia va fi capabilă să răspundă nevoilor unui Ferrari. Dacă aducem noi tehnologii, atunci trebuie să aducem ceva nou pe piață. Acesta este modul în care Ferrari a lucrat întotdeauna cu noua tehnologie. Evoluția noilor tehnologii este de 100% în ADN-ul Ferrari”.

Iar la întrebarea cum va fi rezolvată problema sunetului plictisitor al unui sistem de propulsie electric, Galliera a spus că atunci când va veni vorba de producția în masă, Scuderia va pregăti o soluție foarte neobișnuită și în acelaşi timp elegantă.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!