in ,

(video) Primul MINI electric: câte exemplare au fost produse deja în primul an de existenţă

(update 02.08.2020) Uzina MINI din Oxford a atins un nou reper semnificativ prin construcția a peste 11.000 de automobile MINI Electric de la începerea producţiei, prag obţinut chiar înainte de pauza de vară anuală a uzinei.

Prezentat în iulie 2019, în timpul celei de-a 60-a aniversări a mărcii, primul model full electric de la MINI este integrat complet în procesul de producţie de la Oxford, ieşind de pe aceeaşi linie de asamblare ca şi modelele cu motoare termice. MINI Electric este al doilea model MINI electrificat din portofoliul mărcii, alături de MINI Countryman plug-in hybrid.

Primele livrări în România au început în luna mai. În Republica Moldova încă rămâne indisponibil.

David George, director MINI UK, a declarat: “Suntem încântaţi că MINI Electric este un asemenea succes, iar clienţii adoră maşina atât de mult pe cât o facem şi noi. Este fantastic să vezi popularitatea tot mai mare a automobilelor electrificate”.

Nivelul ridicat de flexibilitate al uzinei din Oxford înseamnă că producţia de MINI Electric, cunoscut mai exact sub denumirea de MINI Cooper SE, poate fi ajustată în funcţie de cererea globală. Creşterea popularităţii automobilelor electrice înseamnă că anul viitor fiecare al treilea MINI hatch (cu trei uşi) construit la uzina din Oxford este de aşteptat să fie un model full electric!


(23.08.2019) Primul MINI electric l-a şocat şi pe producător privind numărul de precomenzi

Noul MINI Cooper SE, primul model electric de serie mare al mărcii britanice, se pregăteşte pentru debut şi este acum disponibil pentru precomenzi, inclusiv în România. În ceea ce priveşte ţara noastră, dealerul local ne-a comunicat în urma unei solicitări că electromobilul nu este posibil de comandat, nici la moment şi nici în timp apropiat.

Producţia noului MINI începe la finalul acestui an la uzina BMW Group din Oxford, Marea Britanie, startul livrărilor fiind programat pentru primul trimestru al anului viitor.

Până va demara asamblarea în masă, aflaţi că ideea de a lansa un proces de precomandă s-a dovedit a fi de succes şi pentru MINI. Potrivit project leader-ului MINI E, Elena Eder, numărul de precomenzi pentru noul model a depăşit în puţin peste 30 de zile cifra de 45.000, şi asta cu câteva luni buni înainte de startul producţiei şi respectiv a livrărilor!

Pentru comparaţie, pentru noul VW ID.3 a fost impusă o limită de precomenzi (30.000 de exemplare), iar ultimele informaţii oficiale ne-au spus despre abia peste 15.000 făcute.

Clienţii de peste Prut îşi pot rezerva deja modelul printr-un avans de 1.500 de euro. Precomanda se poate face printr-o solicitare on-line sau direct la dealerii autorizaţi ai mărcii.

Noul MINI Cooper SE este disponibil în România cu un preţ de pornire de 33.261 de euro cu TVA inclus, fără a considera programul “Rabla Plus” al Guvernului României (reducere de până la 10.000 de euro). Noul model vine cu o gamă foarte largă de echipamente în standard, care susţin funcţionarea într-un mod electric, inclusiv sistemul eficient de încălzire pe bază de pompă de căldură, navigaţie Connected Navigation sau sistemul de încărcare de putere mare (AC – 11 kW, DC – 50 kW).

Comparativ cu un model MINI Cooper S la aceeaşi configuraţie, noul MINI Cooper SE este cu numai 2.000 de euro mai scump (preţul cu TVA), fără a include însă beneficiile prin programul “Rabla Plus”.

Noul MINI Cooper SE este susţinut de o baterie cu o capacitate netă de 28.9 kWh şi asigură o autonomie de 235-270 km. Motorul electric oferă 184 CP şi 270 Nm, asigurând o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7.3 secunde.

Cu o masă la gol de 1.365 de kilograme, modelul cu propulsie pur electrică este mai greu cu doar 145 de kilograme faţă de MINI Cooper S (3 uşi) cu transmisie Steptronic. Bateria este integrată în podeaua noului model, astfel încât spaţiul interior şi pentru bagaje nu este afectat.

Cu un centru de greutate care este mai coborât cu cel puţin 30 de milimetri faţă de MINI Cooper S, distribuţia optimă a maselor ajută noul MINI Cooper SE să obţină un nivel de dinamică în viraje care este unic în segmentul automobilelor mici. Performanţele dinamice sunt susţinute şi de noul sistem ABR pentru controlul patinării roţilor faţă, care debutează astfel al marca MINI. Acest sistem de control al patinării, conceput special pentru livrarea spontană a puterii oferită de motoarele electrice, duce la calităţi superioare de condus în orice condiţii de drum.

Pentru răspuns de până la 3 ori mai rapid faţă de unul convenţional, o unitate de control dedicată, amplasată în zona punţii faţă, este dedicată funcţiilor ABR. Acest lucru optimizează perceptibil tracţiunea la demaraj şi stabilitatea la condus atât în modul de generare a energiei la frânare, cât şi la accelerare la ieşirea din virajele strânse.

Noul MINI Cooper SE – principalele detalii

  • Primul MINI şi primul automobil din segmentul premium al clasei mici cu propulsie pur electrică.
  • Motorul electric oferă 184 CP şi 270 Nm.
  • Bateria litiu-ion cu o capacitate brută de 32.6 kWh/28.9 kWh capacitate netă permite o autonomie de 235-270 de kilometri – fără constrângeri în ceea ce priveşte volumul portbagajului.
  • Poate fi încărcat la o sursă casnică, la wallbox sau la staţiile de încărcare publice, încărcare rapidă cu curent continuu posibilă până la 50 kW. Pachetul de încărcare de putere mare (AC şi DC disponibil standard).
  • Agilitate remarcabilă datorită livrări spontane a puterii, centrul de greutate coborât, tracţiune faţă şi limitare a patinării roţii în apropierea actuatorului.
  • Acceleraţie de la 0 la 60 km/h în 3.9 secunde şi de la 0 la 100 km/h în 7.3 secunde.
  • Design caracteristic pentru MINI Hatch (3 uşi) cu accente specifice modelului.
  • Elemente de control şi afişare specifice modelului în interior.
  • Regenerarea energiei poate fi configurată pe două niveluri pentru un sentiment individual al pedalei.
  • Echiparea standard include faruri LED, aer condiţionat pe două zone, încălzire cu tehnologie de pompă de căldură, încălzire auxiliară, frână de parcare electrică şi Connected Navigation.

Iti place articolul?