in

Proaspătului Dodge Challenger SRT Demon i-a fost interzisă participarea în drag racing

Asociaţia naţională a hot-rod-urilor din SUA (NHRA) a interzis folosirea noului Dodge Challenger SRT Demon, construit special pentru drag racing, să participe în astfel de competiţii. O astfel de informaţie a fost publicată într-un comunicat de presă a producătorului.

Drept motiv se invocă faptul că noua maşină este “prea rapidă pentru pistele de drag”. Sub această sintagmă Dodge ne dă de înţeles că NHRA a interzis oficial participarea în astfel de curse cu o astfel de maşină.

În realitate, noul Challenger SRT Demon poate participa la competiţii pe linie dreaptă, însă acesta trebuie modificat pentru a-i fi instalată o cuşcă de protecţie. Mai mult, şoferul trebuie să aibă o licenţă de curse.

Motor1 scrie că acesta nu este primul caz când nişte maşini “stoc” sunt interzise pentru participare în drag racing. Potrivit unor reguli impuse până în anul 2012, maşinilor de serie nu le era permis accesul pe piste dacă posibilităţile lor tehnice le permiteau să parcurgă 402 metri într-un timp mai mic de 11.5 secunde.

Ulterior, această limită a fost revizuită şi în prezent constituie 9.99 secunde. Automobilele de serie, care nu sunt modificate în afara uzinei producătoare şi care pot parcurge distanţa indicată într-un timp mai scurt (sau pot atinge o viteză mai mare de 217 km/h), sunt obligate să treacă printr-un proces special de pregătire.

Amintim că noul Dodge Challenger SRT Demon este cea mai rapidă maşină din lume, în particular vorbind despre acceleraţia de pe loc până la 96 de km/h.

Vezi toate detaliile: (foto/video) Premieră mondială: Dodge Challenger SRT Demon este cea mai rapidă maşină de serie

Iti place articolul?

-1 points
Upvote Downvote