in

Prognoză: Viitoarele motoare vor consuma doar benzină scumpă

Constructorii auto ar putea fi obligaţi în viitor să producă maşini cu motoare care vor lucra exclusiv doar cu un combustibil care va avea o cifră octanică mare. Deocamdată un astfel de carburant nu poate fi găsit la nicio staţie de alimentare, însă această măsură va fi luată în numele ecologiei.

gasoline
FOTO: reference.com

Trecerea treptată la propulsoarele care vor funcţiona cu benzină cu cifră octanică mai mare, după cum se crede, va fi motivată de cerinţele impuse de autorităţi în privinţa emisiilor de noxe în atmosferă. În acelaşi timp, combustibilul premium va permite mărirea performanţelor motorului menţinând acelaşi volum de lucru.

Vezi şi: E bine să ştii: Ce se întâmplă dacă alimentezi maşina cu benzină cu cifra octanică mai mare

Potrivit lui David Brooks, şeful departamentului pentru dezvoltarea unităţilor de propulsie a General Motors, ideal pentru motoare ar fi benzina cu cifră octanică 114. Însă, preţul mare al carburantului pur şi simplu va “ucide” dorinţa clienţilor de a mai procura automobile cu motoare cu ardere internă şi astfel toată industria va avea de pierdut.

Deocamdată companiile petroliere şi constructorii auto nu văd nevoia să folosească un astfel de carburant. Puţin probabil ca acesta să apară până în 2020, însă în 2025 în SUA vor intra în vigoare norme corectate în privinţa emisiilor de noxe…

Vezi şi: Infografic: Iată cât costă benzina şi motorina în ţări din Europa şi CSI la început de 2017

Sursă: Motortrend