in ,

Răspuns acuzațiilor unor iubitori de mașini sport din Moldova… Voi serios băieți?!

Articol de: Constantin Mihalachi

În ultimele zile am încercat de mai multe ori să scriu ceea ce cred eu despre accidentul care a avut loc duminică noaptea pe bulevardul Ștefan cel Mare, însă am tot așteptat să văd cum evoluează lucrurile și ce informații noi mai apar.

Pentru că autoritățile nu ne bucură cu prea multe detalii despre acest accident tragic și nu ne răspund la mai multe întrebări importante, chiar și la patru zile de la producerea lui, am zis să mai aștept un pic. Însă, între timp, a apărut un alt subiect care nu mă poate lăsa fără o reacție.

La un moment dat m-am pomenit cu critică din partea unei comunități de băieți care dețin automobile sportive, în mare parte modificate pentru drift sau off-road, care mi-au reproșat că publicarea unui număr mare de știri la subiectul accidentului și reacția poliției de a verifica mai activ mașinile sportive care circulă prin Chișinău și nu numai, le-ar aduce o grămadă probleme.

Mi s-a reproșat că primesc amenzi din cauza unuia pe care nu îl cunosc și care a comis accidentul din Centru, că li se ridică plăcuțele de înmatriculare sau că sunt stopați la fiecare pas, etc.

Acum revin la titlu… Voi serios băieți? Eu țin să vă reamintesc că în momentul când voi citiți acest articol, doi tați nu sunt acasă lângă copii lor, dar undeva la doi metri sub pământ. Câțiva copii nu se vor mai bucura niciodată de prezența tatălui lor, iar acum fiecare dintre cele două soții și mame se întreabă – ce fac mai departe și cum îmi cresc copii de unele singure?!

Între timp voi lansați acuzații, vă arătați frustrarea că reacția poliției e din cauza articolelor noastre sau a faptului că v-am băgat eu într-o oală cu cei care încalcă regulamentul circulației rutiere. Dar haideți să vă zic două lucruri în legătură cu asta…

Primul ține de faptul că mulți dintre voi dezvoltă proiecte care au modificări ce sunt greu de încorporat în cadrul legal și care nu mai permit trecerea reviziei tehnice. Ah da, să nu uităm să vorbim despre numerele străine pe care le au mașinile unora dintre voi.

Aici nu Mihalachi și AutoBlog.MD sunt de vină, tot voi v-ați asumat unele riscuri și iată că ele se valorifică în amenzi acum.

Și al doilea lucru… Chiar îmi este interesant să aflu de ce nu ați format o comunitate de proprietari de automobile modificate care să fie înregistrată oficial și care să lobeze dorința de a legaliza modificările pe care le aplicați pe mașinile voastre?

De ce nu ați format o comunitate care să dea exemplu celorlalți băieți care împart aceleași valori cu voi și în același timp să curmați orice activități ilegale din partea celor din afara comunității voastre? Dar nu doar să le opriți drift-urile pe la ronduri și întrecerile ilegale, dar să-i raportați pe conturile voastre de Facebook sau Instagram, site-urilor de știri sau chiar a poliției? Să dați un exemplu la urma urmei și să faceți regulă din interior!

Ca, de exemplu, atunci când cineva le-a distrus drifterilor asfaltul de la GOA! Aveți un răspuns de ce acesta a fost distrus? Eu tind să cred că tot din cauza unora dintre voi, cei care vă arătați foarte exemplari ziua pe Facebook, dar care în același timp nu îi lăsaţi pe oamenii din zonă să doarmă nopțile.

Cât despre cei cu mașini sport din uzină. Desigur că este incomod să fii deranjat la fiecare pas prin a fi oprit de poliție. Dar dacă circuli regulmantar, staționarea nu ar trebui să dureze prea mult. Unii zic că polițiștii fac tot posibilul să vă găsească vreun motiv de a vă amenda. Chiar vă rog să ne scrieți la adresa [email protected] și noi deodată vom mediatiza așa cazuri astfel încât să vadă și superiorii din poliție abuzurile de care spuneți.

Nu AutoBlog.MD va creat vouă cele mai mari probleme, dar cei care duminică noapte și-au băgat la propriu piciorul în toată situația care s-a întâmplat în primele ore ale aceleiași zile și au organizat alte curse ilegale spre Aeroport! Inclusiv asta fiind arătat pe Instagram de oameni pe care mulți din voi îi urmăresc “influenceri”, care nu o singură dată au publicat imagini video de la astfel de curse ilegale, iar voi iarăși ați tăcut!

Aș mai adăuga multe aici, dar o să vă spun următorul lucru. Noi cei de la AutoBlog.MD suntem gata să vă susținem în orice inițiativă constructivă venită din partea voastră. Să publicăm toate ilegalitățile de pe trasee comise de alți șoferi. Însă întrebarea principală este acum – sunteți oare voi gata?

P.S. Ca să nu spuneți că nu vorbesc și despre poliție, voi aborda acest subiect într-un alt articol că sunt multe de zis și acolo. La fel e și cu circuitul. Pace!

Iti place articolul?

-1 points
Upvote Downvote